Regele hackerilor americani a decedat

Regele hackerilor americani a decedat
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Kevin Mitnick, unul dintre cei mai celebri pirați informatici, primul hacker care s-a numărat printre persoanele cele mai căutate în SUA în anii '90, a decedat duminică la vârsta de 59 de ani, au anunțat mass-media americane preluate de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acest hacker pocăit suferea de cancer pancreatic. El a murit alături de soția sa gravidă cu primul lor copil, scrie Agerpres.

Norvegia interzice temporar Meta să mai urmărească utilizatorii în vederea personalizării reclamelor CITEȘTE ȘI Norvegia interzice temporar Meta să mai urmărească utilizatorii în vederea personalizării reclamelor

Supranumit "Condor", Kevin Mitnick a fost considerat în anii '90 regele hackerilor, întrucât a reușit să păcălească atunci mult timp autoritățile americane sustrăgând de la distanță mii de fișiere de date, inclusiv secrete industriale, și numere de carduri bancare, pe care a asigurat că nu le-a folosit niciodată.

El a fost arestat în 1995 de către FBI, grație sprijinului oferit de un alt specialist în securitate cibernetică, japonezul Tsutomu Shimomura, al cărui calculator Mitnick reușise să-l pirateze.

Inculpat pentru folosirea ilegală a rețelei telefonice și fraudă informatică, Kevin Mitnick a pledat vinovat la proces și a fost condamnat la cinci ani de închisoare; o pedeapsă disproporționată în opinia fanilor săi, care au organizat la acea vreme o mișcare mondială de sprijin, în care au apelat inclusiv la atacuri informatice asupra website-urilor unor mass-media pe care au afișat bannerul 'Free Kevin'.

După ieșirea din închisoare, el a devenit un 'white hat', numele dat hackerilor etici aleși de companii să le testeze securitatea informatică. Kevin Mitnick a susținut chiar și conferințe și a scris mai multe cărți despre biografia sa și securitatea cibernetică, precum "Ghost in the Wires: My Adventures as the World's Most Wanted Hacker" (2011). Viața sa a inspirat un film, "Track Down" (Hacker-ul), al regizorului Joe Chappelle.

viewscnt
Afla mai multe despre
kevin mitnick
hacker