Bucureștiul, pe locul 8 în topul celor mai aglomerate de trafic orașe din lume

Bucureștiul, pe locul 8 în topul celor mai aglomerate de trafic orașe din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2024

În 2023, Bucureștiul este pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, potrivit indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În Europa suntem pe locul 4. Anul trecut, bucureștenii au pierdut în trafic 150 de ore în plus din cauza aglomerației, viteza medie de deplasare la ora de vârf fiind de circa 17 km/oră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nivelul de congestie a fost de circa 55%, potrivit sursei citate. Comparat cu 2022, orașul este mai aglomerat, timpul necesar parcurgerii unei distanțe de 10 km crescând cu 20 de secunde, până la 27 minute și 40 secunde. În 2022, am fost pe locul 7 în acest top, iar în 2021 pe locul 8, scrie Hotnews.ro

CONFIRMARE Guvernul pregătește prelungirea limitării adaosului comercial la alimente de bază CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul pregătește prelungirea limitării adaosului comercial la alimente de bază

Cea mai aglomerată zi din 2023 a fost 28 noiembrie când pentru a parcurge o distanță de 10 km a fost nevoie de 36 minute și 50 de secunde.

Din cauza aglomerației de la orele de vârf, bucureștenii au pierdut 150 de ore în plus și au plătit aproape 1.000 de lei în plus pe carburant.

În timpul săptămânii cea mai mare congestie în trafic se înregistrează miercuri, între orele 17.00 și 18.00, când o distanță de 10 km este parcursă în medie în circa 41 de minute.

Cele mai aglomerate orașe din lume sunt, potrivit studiului:

  • Londra
  • Dublin
  • Toronto
  • Milan
  • Lima
  • Bengaluru
  • Pune
  • Bucuresti
  • Manila
  • Bruxelles

Londra ocupă primul loc în lume în topul Tomtom, fiind orașul cu cel mai congestionat trafic, viteza de deplasare cu mașina fiind de circa 15 km/oră. La orele de vârf, cea mai mare congestie este în Dublin, cei care locuiesc acolo pierzând circa 153 de ore în plus în trafic din cauza aglomerației.

În 2023, viteza medie de deplasare în trafic a scăzut în 228 din cele 387 orașe analizate.

În 2023, studiul a analizat 387 de orașe din 55 de țări din întreaga lume. Studiul se bazează pe datele colectate de la 600 de milioane de GPS-uri și telefoane mobile din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești
trafic
auto