Când va fi operațional Aeroportul Brașov, primul construit în România de la zero în ultimii 50 de ani

Când va fi operațional Aeroportul Brașov, primul construit în România de la zero în ultimii 50 de ani
scris 13 aug 2022

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022 pentru operaționalizarea primului aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani.

Printre factorii care contribuie la decalarea termenului de operaționalizare a aerportului s-ar număra posibile întârzieri în livrarea echipamentelor de radionavigație. Președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea estimează că până la finalul lunii octombrie vor fi livrate la Brașov toate componentele, arată Brașov.net.

Ryanair anunță sfârșitul erei biletelor de 10 euro CITEȘTE ȘI Ryanair anunță sfârșitul erei biletelor de 10 euro

Investiția totală în Aerportul Internațional Brașov – Ghimbav s-ar ridica la 120 de milioane de euro, conform unor cifre publicate în presa locală.

Șeful administrației județene Brașov a precizat că primul aeroport nou din România, de după anul 1974, va fi al treilea din punct de vedere al dimensiunii terminalului, după Aeroportul «Henri Coandă» și cel din Cluj – Napoca.

De asemenea, aeroportul din Brașov va fi primul din țară care va utiliza un turn virtual.

În ceea ce privește numărul de pasageri, Anghel a declarat că a fost luat în calcul un număr de 300.000 de pasageri pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport brasov
ghimbav