Car2Go și DriveNow, servicile de car-sharing ale Daimler și BMW, ar putea fuziona, pentru a forma un gigant cu 4 milioane de clienți anual

Car2Go și DriveNow, servicile de car-sharing ale Daimler și BMW, ar putea fuziona, pentru a forma un gigant cu 4 milioane de clienți anual
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2018

Daimler și BMW negociază fuziunea celor două servicii de car-sharing pe care le-au dezvoltat separat, Car2Go și Drive Now.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei doi constructori de autoturisme premium rivali, Mercedes-Benz, parte a Daimler, și BMW, sunt aproape de încheierea unui acord pentru ca serviciile de car-sharing proprii, Car2Go al lui Daimler și DriveNow al celor de la BMW, să fuzioneze într-o singură companie, potrivit Automotive News. Afacerea ar urma să fie independentă, iar cele două companii să fie acționari principali. Aplicația ParkNow dezvoltată de BWM ar urma să devină parte a serviciului.

Car2Go, lansată de Diamler în 2008, este una dintre cele mai mari companii de car-sharing din lume, cu circa 14.000 de automobile, în 26 de orașe importante din SUA, Europa și China. DriveNow a fost creată de BMW în 2011, împreună cu compania de rent-a-car Sixt, are aproximativ 6.000 de automobile și este operațională doar în Europa, în 9 dintre cele mai mari orașe.

Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux CITEȘTE ȘI Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux

Potrivit surselor, fuziunea nu ar face dispărute cele două nume, care ar putea rămâne distincte, însă tehnologia din spatele serviciului ar fi una singură, în toate orașele în care sunt prezente mașinile celor două servicii.

Datele estimative arată că aproximativ 4 milioane de clienți au folosit serviciile Car2Go și DriveNow în 2017, în creștere cu 25 – 30% față de anul anterior.

Informațiile nu au fost confirmate deocamdată de cele două companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
bmw
car2go
drivenow