Cea mai mare tranzacție din industria aerospațială: United Technologies preia Rockwell Collins pentru 23 miliarde dolari

Cea mai mare tranzacție din industria aerospațială: United Technologies preia Rockwell Collins pentru 23 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 sep 2017

Conglomeratul american industrial United Technologies a ajuns la un acord pentru achiziția producătorului de componente pentru aviație Rockwell Collins în shimbul a 23 miliarde de dolari, cea mai mare preluare din istoria industriei aerospațiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Incluzând datoriile Rockwell, tranzacția este evaluată la 30 miliarde de dolari.

Este cel mai mare acord anunțat până în prezent în industria aerospațială. Precedentul record a fost stabilit tot de United Technologies în 2012, când a plătit 16,5 miliarde de dolari pentru achiziția Goodrich, scrie MarketWatch, care citează datele Dealogic.

Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii CITEȘTE ȘI Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii

Potrivit acordului, operațiunile Rockwell și divizia de sisteme pentru industria aerospațială a United Technologies vor fuziona într-o nouă divizie, denumită Collins Aerospace Systems.   

United Technologies (UTC) va plăti acționarilor Rockwell 140 de dolari pe acțiune, din care 93,33 dolari în numerar și restul de 46,67 dolari în acțiuni UTC.

Prețul este cu 18% peste cotația acțiunilor Rockwell consemnată luna trecută, înainte de apariția primelor informații referitoare la o potențială tranzacție între cele două companii și cu 7,2% peste valoarea de la închiderea de vineri. Bursele americane au fost închise ieri.

Titlurile Rockwell se apreciază cu circa 1,1% în tranzacțiile premarket de astăzi, în timp ce acțiunile UTC scad cu 4,21%.

În funcție de referința de la închiderea de vineri, United Technologies are o valoare de piață de 94,2 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Rockwell se ridică la 21,22 miliarde de dolari.

UTC are venituri anuale de peste 57 miliarde de dolari și mai mult de 200.000 angajați la nivel global. În urma preluării Rockwell, conglomeratul estimează că vânzările anuale vor crește la 67-68 miliarde de dolari (pro-forma).

viewscnt
Afla mai multe despre
united technologies
utc
rockwell collins
achizitie
industria aerospatiala