Cel mai mare constructor de automobile electrice din lume a dat lovitura cu o metodă mult mai simplă

Cel mai mare constructor de automobile electrice din lume a dat lovitura cu o metodă mult mai simplă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2022

În locul showroom-urilor și lansărilor costisitoare, cel mai mare constructor de automobile electrice din lume, compania chineză BYD, a dat lovitura cu o metodă mult mai simplă pentru a intra în forță în Europa. Compania de rent-a-car SIXT a anunțat oficial că cumpărat și va pune pe șosele încă din acest an mii de mașini ale mărcii BYD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIXT, una dintre cele mai mari companii de închiriere de vehicule din Europa și din lume a plasat o comandă pentru „câteva mii de vehicule complet electrice de la BYD”, primele livrări fiind confirmate pentru acest an. Planurile companiei prevăzute în acordul încheiat cu chinezii prevăd achiziția a alte 100.000 de automobile electrice în următorii șase ani.

Cele două companii, BYD, care este cel mai mare producător de automobile electrice și plug-in hybrid din lume, și SIXT au convenit ca primele mașini să poată fi oferite clienților în trimestrul 4 din 2022, în Europa, urmând ca negocierile să vizeze și alte piețe ale lumii.

CFR Călători ar putea majora prețul la bilete CITEȘTE ȘI CFR Călători ar putea majora prețul la bilete

Primul model BYD care va ajunge pe piața din Europa, la dispoziția clienților SIXT, va fi ATTO 3, un SUV compact care se afla deja pe lista pe care cei de la BYD au pregătit-o pentru lansarea oficială în rețeaua de dealeri din Europa. Constructorul chinez a semnat în acest an contracte cu mai mulți dealerii importanți din Europa, între care Hedin pentru Germania și Suedia, Louwman, în Olanda, Christiansen în Danemarca, cu ajutorul cărora va crea o rețea de showroom-uri BYD pe continent. Mașinile anunțate vor fi HAN, o limuzină, ATTO 3, un SUV compact, și TANG, un SUV de mari dimensiuni, toate fiind electrice.

Cei de la SIXT spun că primele mașini vor fi disponibile în Germania, Franța, Olanda și Marea Britanie, urmând ca celelalte reprezentanțe ale companiei să primească mașinile în etapa următoare. Compania de rent-a-car și-a propus ca în 2030 între 70 și 90% din flota sa să fie electrică. Pentru a-și atinge scopul, SIXT urmează să-și dezvolte și propria rețea de încărcare a automobilelor, cu până la „sute de mii de puncte de încărcare”, în paralel cu aplicația proprie de închiriere și încărcare.

Dacia Sandero și Duster au detronat legendarul Logan, pe piața din România. Tesla Model 3 a intrat, în premieră, în Top 10 al vânzărilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero și Duster au detronat legendarul Logan, pe piața din România. Tesla Model 3 a intrat, în premieră, în Top 10 al vânzărilor

SIXT răspunde cu acest contract și cu planurile sale rivalilor de la Europcar, companie care a fost cumpărată de Volkswagen Group în încercarea de a acapara un segment important din piața de mobilitate electrică. Europcar a anunțat deja că își va baza flota pe automobilele electrice ale grupului german și va oferi clienților acces prin intermediul unei aplicații la toate serviciile adiacente.

„Ne dorim să inspirăm clienții SIXT cu cele mai noi produse și inovații ale noastre în tehnologia EV. Sunt vremuri excitante pentru BYD, pentru că soluțiile noastre de top oferă acces lărgit și mai multe opțiuni pentru mobilitatea electrică”, a declarat Michael Shu, cel care conduce afacerile BYD în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sixt
byd
masini electrice
rent a car