CEO-ul Nissan acuză prea multă concentrare de putere în mâinile lui Ghosn și vrea să reformeze managementul Alianței

CEO-ul Nissan acuză prea multă concentrare de putere în mâinile lui Ghosn și vrea să reformeze managementul Alianței
scris 19 nov 2018

CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, a susținut o conferință de presă pentru a oferi informații suplimentare despre arestarea lui Carlos Ghosn și despre faptele de care acesta este acuzat, inclusiv de companie.

Executivul Nissan a spus că „avem confirmarea că cei doi sunt creierele afacerii”. El a spus că a fost informat de procurori despre arestarea lui Ghosn. Consiliul de Administrație se va întâlni joi pentru a discuta situația lui Ghosn. CEO-ul Nissan a reiterat faptele comise de Carols Ghosn și Greg Kelly: raportarea falsă a veniturilor la autoritățile pieței de capital, utilizarea fondurilor companiei pentru uz personal și ilegalități în privința cheltuielilor companiei.

În același timp, Saikawa a declarat că acuzațiile aduse lui Ghosn nu vor afecta alianța. „Parteneriatul în sine nu va fi afectat de acest eveniment”. Este însă decis să schimbe modul de guvernare în companie, spunând că a fost concentrată prea multă putere în mâinile unui singur om, prea mult timp. „Acesta este impactul negativ al lungului regim al domnului Ghosn. Este o bună oportunitate să revizuim modul în care lucrăm.” De asemenea, dorește să reformeze structura de management care leagă Renault, Nissan și Mitsubishi.

Președintele Renault și Nissan, Carlos Ghosn, arestat la Tokyo pentru încălcarea legii referitoare la tranzacțiile financiare. Acțiunile Renault cad. UPDATE Nissan confirmă și propune demiterea lui Ghosn CITEȘTE ȘI Președintele Renault și Nissan, Carlos Ghosn, arestat la Tokyo pentru încălcarea legii referitoare la tranzacțiile financiare. Acțiunile Renault cad. UPDATE Nissan confirmă și propune demiterea lui Ghosn

Este cunoscut faptul că în ultima perioadă executivii japonezi din Nissan s-au opus presiunilor făcute de Carlos Ghosn pentru a încerca o fuziune a companiilor care formează Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi. Șeful Alianței a dat întotdeauna asigurări că Renault nu va subordona niciodată Nissan, în cadrul acestui proces de apropiere.

Carols Ghosn a ajuns să conducă Nissan ca reprezentant al Renault, mai întâi ca COO, în 1999, apoi ca președinte, în 2000, și CEO în 2001. Pentru mulți ani, el a fost președinte și CEO al ambelor companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
alianta renault nissan
carlos ghosn
hiroto saikawa