CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur

CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur
scris 21 iun 2018

CFR Călători introduce la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui”, peste 40 de trenuri urmând să circule până în 9 septembrie cu legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur.

Dintre acestea, 16 trenuri vor avea ca destinație Constanța/Mangalia, în timp ce 17 trenuri vor pleca zilnic din gările Capitalei spre Constanța, din care șapte ajung la Mangalia.

De asemenea, există legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanța și stațiuni, precizează CFR Călători.

Potrivit companiei de transport feroviar, trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Ultimele date despre viitorul Super-Duster, care va fi Coupe „Vom lansa un crossover gen BMW X4”. La ce preț va fi vândut CITEȘTE ȘI Ultimele date despre viitorul Super-Duster, care va fi Coupe „Vom lansa un crossover gen BMW X4”. La ce preț va fi vândut

O călătorie București - Constanța este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a, iar dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10 la sută reducere. Dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5 la sută. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25 la sută din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30 la sută,  dacă achiziționarea se face online.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul CFR Călători, de la automatele de bilete din gări, de la automatele ZebraPay, direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR și de la agențiile de turism.

În ceea ce privește Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur (IR 1689, cu plecare din București Nord la 06:10 și IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraș la ora 13:10). De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (două dus și două întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Potrivit CFR, persoanele cu dizabilități motorii vor primi servicii de asistență gratuită din partea CFR Călători, mai exact rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcarea și coborârea în ți din tren și asistență la bordul trenului. Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări și sosiri din și în marile gări.

CFR preicizează că, odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio și Interregio vor avea programul de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunțate la nivel local în gări.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
trenurile soarelui