CFR Călători introduce ''Trenurile soarelui''

CFR Călători introduce ''Trenurile soarelui''
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2022

Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării începând cu data de 10/11 iunie până pe 11/12 septembrie 2022, informează CFR Călători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din 10/11 iunie 2022, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului estival de transport "Trenurile Soarelui". Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022. Toate regiunile țării vor fi conectate în perioada verii cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord - Constanța și retur", se menționează în comunicat.

Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală CITEȘTE ȘI Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală

Astfel, timp de trei luni, 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație/plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia, scrie Agerpres.

De asemenea, 38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur (15 perechi din București Nord, 12 perechi din București Băneasa - din care trei perechi nu trec prin stația București Nord, o pereche din București Obor).

Potrivit sursei citate, pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord - Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. În plus, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre București sau Constanța.

Durata călătoriei pe ruta București - Constanța este, în medie, de circa 2 ore și 20 minute.

CFR Călători precizează că toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptopului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. Totodată, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă.

Trenurile IR 1992 și IR 1990 Timișoara Nord/Reșița Nord - Mangalia și retur au în compunere și vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 și IR 1942 Satu Mare/Baia Mare/Cluj Napoca/Târgu Mureș - Mangalia și retur au vagoane prevăzute cu spațiu amenajat pentru activitatea de bar.

În ceea ce privește tarifele, pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord - Constanța la clasa a 2-a, la tren IR un bilet costă 59,60 lei, la tren Regio-Expres prețul este de 33,20 lei și la tren Regio de 30,30 lei. La aceste tarife se aplică reduceri, precum: 5% din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10% din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație.

Elevii beneficiază de gratuitate, în timp ce studenții plătesc cu 50% mai puțin la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de 30 zile, prin intermediul următoarelor canale de vânzare: online de pe cfrcalatori.ro; din aplicația mobilă "CFR Călători mersul trenurilor și bilete online" (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery); de la automatele de vânzare bilete din gări; de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța - Mangalia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
trenurile soarelui