Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută de români sub numele de buy-back. Mai multe mărci sunt excluse

Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută de români sub numele de buy-back. Mai multe mărci sunt excluse
scris 7 iun 2022

Marca Dacia a decis să ofere clienților săi posibilitatea de a plăti o parte din prețul mașinii achiziționate cu ajutorul unei mașini vechi, o procedură numită trade-in, în industria auto. Prin intermediul acesteia, românii pot beneficia de o estimare de preț a mașinii pe care o au și pot decide dacă o dau la schimb contra unui vehicul nou, Dacia sau Renault. Mașinile acceptate trebuie să îndeplinească o serie de criterii, inclusiv să facă parte din lista de mărci acceptate.

Dacia și Renault au lansat două platforme diferite, „Carculator”, pentru Dacia, și „Tradein”, pentru Renault, site-uri pe care pot încerca să obțină o estimare a valorii autovehiculului actual. În baza prețului oferit, atât persoanele fizice, cât și companiile.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Dacia spune că această evaluare este „un prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia și Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent”.

Ce este important este faptul că procedura de evaluare este online, însă algoritmii de evaluare nu sunt transparenți, ci sunt subiectivi, chiar dacă ei respectă unele criterii specifice pieței. Profit.ro a încercat să facă o evaluare a unui autoturism rulat, iar procedura a generat o eroare. La final, sistemul a transmis un mesaj prin care proprietarul mașinii este rugat să contacteze un dealer auto pentru finalizarea procedurii.

De altfel, Dacia precizează că evaluarea online prin care este estimat prețul va fi dublată de o evaluare fizică efectuară de unul dintre dealerii care s-au înscris în acest program. Abia la finalul acestei evaluări clientul va primi o propunere de preț, cu care poate să nu fie de acord. În cazul în care există un acord asupra prețului, suma de bani se poate constitui în avans pentru un vehicul nou.

ULTIMA ORĂ FOTO Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi. Noi detalii din acordul de vânzare a uzinei de la Craiova. Mai multe producții oprite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi. Noi detalii din acordul de vânzare a uzinei de la Craiova. Mai multe producții oprite

Pentru a fi admise în platforma de evaluare, mașinile trebuie să îndeplinească o serie de condiții, între acestea fiind cel de vechime: între 6 luni și 12 ani, precum și cel de kilometri: între 8000 km și 200.000 km. De asemenea, nu sunt acceptate vehiculele modificate sau transformate de proprietar. La finalul evaluării, mașinile care au o valoare estimată sub 2.500 de euro sau peste 30.000 de euro sunt respinse pentru trade-in.

Există și o serie de mărci care nu sunt acceptate din start în procesul de evaluare și trade-in: SAAB, LEXUS, ROVER, CHRYSLER, IVECO, MASERATI, LADA. Renault spune că poate completa sau modifica această listă.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia tradein
dacia buy back
estimator masina dacia
evaluare masina dacia renault