Chinezii de la Geely, care dețin Volvo Cars, au cumpărat 8,2% din compania de camioane AB Volvo

Chinezii de la Geely, care dețin Volvo Cars, au cumpărat 8,2% din compania de camioane AB Volvo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 dec 2017

Geely Holding, compania chineză care deține marca suedeză de automobile Volvo, a anunțat că a cumpărat un pachet de acțiuni la producătorul de camioane Volvo, contra unei sume de circa 3 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volvo Group, cunoscut sub numele AB Volvo, este o companie publică, listată la bursa din Stokholm și pe NASDAQ. Cei mai mari acționari ai săi sunt Cevian Capital și Industrivärden, douăî fonduri de investiții suedeze. Cei de la Cevian dețineau circa 8,2% din acțiuni, cu 15,6% din drepturile de vot.

„Dată fiind experiența noastră cu Volvo Car Group, noi recunoaștem și apreciem mândra istorie și cultură scandinavă, poziția de lider de piață, tehnologiile de ultimă generație și capacitățile de mediu ale companiei AB Volvo”, a declarat președintele Geely, Li Shufu.

Șeful grupului Volkswagen se așteaptă la rezultate excelente în 2017 CITEȘTE ȘI Șeful grupului Volkswagen se așteaptă la rezultate excelente în 2017

Geely deține Volvo Cars, o companie care s-a desrpins de AB Volvo în urmă cu 20 de ani, fiind cumpărată de Ford și apoi vândută chinezilor. În același timp, AB Volvo deține 45% din Dongfeng, una dintre cele mai mari companii auto chinezești și acționari al PSA Group.

Vânzarea acțiunilor s-a făcut prin intermediul Nomura International și Barclays Capital, care vor cumpăra și transfera acțiunile după aprobarea obținută din partea autorităților suedeze. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
geely