Chrysler recheamă aproape 286.000 de vehicule

Chrysler recheamă aproape 286.000 de vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Chrysler recheamă aproape 286.000 de vehicule pe piața din Statele Unite din cauza unui defect de fabricație care ar putea cauza ruperea dispozitivelor de umflare a airbagurilor cortină laterale, a anunțat vineri Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dispozitivele de umflare a airbagurilor cortină din dreapta și din stânga se pot rupe și pot provoca lovirea pasagerilor cu fragmente de metal ascuțite, ducând la rănirea sau decesul acestora, a spus autoritatea de reglementare din SUA, scrie News.ro.

VIDEO ”Vreau un taxi prin aer!”. Guvernul britanic pregătește primul taxi zburător CITEȘTE ȘI VIDEO ”Vreau un taxi prin aer!”. Guvernul britanic pregătește primul taxi zburător

Rechemarea ar afecta anumite modele Dodge Charger și Chrysler 300 din anii 2018-2021.

Deținută de Stellantis, Chrysler a spus că anumite vehicule ar putea fi echipate cu dispozitive de umflare pentru airbaguri laterale, care au acumulat umezeală în timpul producției furnizorilor.

Acest lucru poate duce la coroziune sub tensiune și la o potențială rupere.

Aceste dispozitive de umflare nu folosesc același propulsor sau design de umflator ca airbagurile Takata rechemate anterior, a spus producătorul auto.

Anul trecut, Stellantis a avertizat 29.000 de proprietari de pickupuri Dodge Ram din 2003 să înceteze imediat să conducă în așteptarea reparațiilor, după ce o persoană a murit în urma exploziei unui airbag Takata.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbag
chrysler