Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule

Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Circulația rutieră pe DN 7C - Transfăgărășan se rededschide pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul va fi permis însă doar pe timpul zilei, iar CNAIR le recomandă șoferilor să circule cu atenție, întrucât a crescut numărul urșilor care se apropie de drum și uneori stau chiar pe șosea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), se redeschide pentru toate categoriile de autovehicule.

Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari

Totuși, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 7.00 și 21.00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până cănd vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță, scrie News.ro

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă. Oamenii sunt sfătuiți să nu încerce să hrănească urșii, nici chiar din mașină, și să nu facă gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale animalelor.

Recent, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunța va fi elaborat un studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluții tehnice pentru menținerea DN 7C - Transfăgărășanul deschis pentru circulație, între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.

Operațiunile de deszăpezire a Transfăgărășanului au început, în acest an, în luna mai, când stratul de zăpadă avea peste cinci metri grosime în unele zone. Totuși, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov se arătau încrezători că traficul va fi reluat mai devreme de termenul obișnuit, de 1 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfăgărășan
drum
dn 7c