România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană

România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2023

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comparativ cu populația fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) și Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) și Letonia (78), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Protestul magistraților din tribunale va bloca iar Registrul Comerțului. Zeci de mii de dosare amânate la protestele din trecut, cu înregistrări de firme, majorări de capital sau schimbări de statut imposibil de realizat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Protestul magistraților din tribunale va bloca iar Registrul Comerțului. Zeci de mii de dosare amânate la protestele din trecut, cu înregistrări de firme, majorări de capital sau schimbări de statut imposibil de realizat

În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, față de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricțiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2021, au fost în total 45 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
accident
romania