Clientul român cu numărul 5.000 al modelului Dacia Spring

Clientul român cu numărul 5.000 al modelului Dacia Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 apr 2022

Modelul electric Dacia Spring a fost vândut în 5.000 de exemplare, după cum anunță productorul român. În Europa, sunt aproape 40.000 de unități Spring, înmatriculate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Automobilul electric Dacia Spring a ajuns la 5.000 de români, după ce mașina fusese lansată pe piață în toamna anului trecut, primele modele fiind livrate în luna octombrie. Mașina a pornit pe piață cu un preț de 18.100 de euro și a depășit în acest moment 20.000 de euro, după două scumpiri consecutive. Versiunea Confort, cea mai accesibilă, n-a mai fost lansată niciodată pe piața locală, deși în urmă cu un an ea fusese anunțată.

Clientul român cu numărul 5.000 al modelului Spring a cumpărat o versiune cu vopsea Lightning Silver, fiind achiziționat, probabil ca toate celelalte unități, prin Programul Rabla Plus. La un calcul simplu, putem afla că Guvernul României a plătit 45 de milioane de lei, deconturi de vouchere Rabla, pentru aceste 5.000 de mașini.

Dacia Spring a urcat rapid în topul vânzărilor de automobile din România, el ajungând în 2022, după trei luni, al cincilea cel mai vândut automobil, la mică distanță de Ford Puma, cu aproape 1.000 de unități.

Denis Le Vot, șeful Dacia: Tot ce am pierdut, nu am pierdut CITEȘTE ȘI Denis Le Vot, șeful Dacia: Tot ce am pierdut, nu am pierdut

După cum spun cei de la Dacia, 85% din clienții modelului au comandat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A și sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu.

În Europa, Dacia Spring a înregistrat aproape 40.000 de unități înmatriculate, cele mai multe fiind în Franța (18.000 de unități), Italia (6.700 de unități) și Germania (5.100 de unități).

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
vanzari spring
inmatriculari dacia spring romania