FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră

FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră
scris 12 apr 2022

Conceptul Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și în fotografiile prezentate de Dacia și de presă, apare pentru prima dată la un salon auto, unde poate fi văzut de public. Este vorba despre salonul din Lyon, unde sunt prezentate cele mai noi lansări ale mărcilor franceze.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Dacia Bigster, un concept care anunță două modele importante pentru marca românească, atât Duster 3, cât și o versiune mai mare a acestuia, poate fi admirat de public pentru prima dată de la lansarea sa, care a avut loc în 2021. De atunci, Bigster a fost prezentat la diferite evenimente ale grupului Renault și ale mărcii Dacia, fiind adus în România în urmă cu aproximativ o lună, unde a putut fi văzut de presa auto. Tot atunci, Profit.ro a stat de vorbă cu șeful studioului de design de la București, Yohann Ory, despre noul model pe care Dacia îl va lansa în 2024 – 2025. Designerul ne-a declarat că ne putem aștepta la o proporție foarte mare, de detalii ce se vor regăsi pe modelul de serie.

„Cred că vom vedea undeva între 90 și 95% din conceptul Bigster pe versiunea de serie. Cele mai multe elemente pe care le vedem vor fi similare”, a spus pentru Profit.ro designerul Dacia. De asemenea, Ory a arătat că generația Duster, care este deja în plin proces de dezvoltare, va prelua elementele estetice ale conceptului. „Duster va avea o mulțime de elemente pe care le puteți vedea pe Bigster. Ambele mașini sunt dezvoltate în paralel, iar detaliile lor sunt complementare”.

După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie CITEȘTE ȘI După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie

Evenimentul de la Lyon nu are amploarea saloanelor de la Paris sau Munchen, dar este o primă ocazie pentru Dacia să prezinte publicului din Franța, cea mai mare piață a mărcii, toată gama disponibilă în acest moment. Pe lângă noile Sandero și Logan, lyonezii au ocazia să vadă atât primul model electric, Spring, cât și noul Jogger, un MPV cu accente de crossover, 7 locuri și o lungime de clasă compactă.

Dacia Bigster va conduce la producția de serie a două modele: Duster, un SUV subcompact, care va avea premiera la finalul anului viitor și va fi lansat în 2024, cu o lungime mai mică de 4,40 metri, și Grand Duster/Bigster, al cărui nume final nu este deocamdată cunoscut, care va avea 4,60 metri și va fi încadrat în clasa compactă. Acesta va avea premiera în 2024 și va ajunge pe piață cel mai târziu în 2025. Ambele modele vor avea opțiunea unei tracțiuni integrale, 4x4, și vor primi, ulterior, motorizări hibride. Bigster va dispune și de o versiune cu 7 locuri.

FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia bigster
dacia duster 3
yohann ory
studio design dacia
concept dacia