CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate

CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2018

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, o atenționare către toți șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria, precizând că, în contextul avertizărilor cod roșu și portocaliu de vreme rea, se vor închide drumurile din zonele vizate pentru toate categoriile de autovehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere avertizările de cod roșu și portocaliu emise de autoritățile bulgare pentru perioada 26-27 februarie 2018, recomandăm conducătorilor auto români care au planificate curse spre și prin Bulgaria, să se informeze în prealabil de starea drumurilor din zonele tranzitate. Precizăm că instituirea codului roșu înseamnă închiderea circulației în regiunile afectate pentru toate categoriile de autovehicule”, anunță CNAIR.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, întreg teritoriul  Bulgariei  va fi afectat luni și amrți de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic și temperaturi scăzute, scrie News.ro.

FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american

A fost emis cod roșu pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare și vânt puternic în următoarele regiuni: Smolian și Kârdjali.

”În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă va ajunge la 40 cm. Vântul va sufla dinspre nord-est atingând o viteză medie de 15-20 m/sec. Viscolul va duce la formarea troienelor de zăpadă”, anunță MAE.

De asemenea, s-a emis cod portocaliu pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare și temperaturi scăzute în următoarele regiuni: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo și Târgoviște, Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Ruse, Razgrad, Silistra și Șumen, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora și Haskovo.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
cnair