Cod Roșu - Un tren de marfă, încărcat cu mașini Ford, implicat într-un incident feroviar în Teleorman

Cod Roșu - Un tren de marfă, încărcat cu mașini Ford, implicat într-un incident feroviar în Teleorman
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mar 2023

Un tren Inter Regio 1822 care circula pe distanța Arad-București în această dimineață a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita coliziunea cu un tren de marfă care se afla pe calea de rulare. Se pare că impactul nu a putut fi evitat, iar trenul de marfă a deraiat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe persoane au fost rănite, în urma frânării și, ulterior, al unui impact dintre trenul InterRegio 1822 și un tren încărcat cu autoturisme Ford, fiind activat codul roșu de intervenție. În total, au fost confirmați 12 răniți, din care patru au fost transportați la spital. Primele cercetări ale autorităților arată că mecanicul trenului IR nu a respectat un semafor de culoare roșie și a ajuns din urmă trenul de marfă. Deși mecanicul a frânat puternic, locomotiva a lovit ultimul vagon al trenului de marffă, manvera determinând ca trenul să deraieze iar ultimul vagon să se răstoarne. 

FOTO Start la asfaltarea Podului de la Brăila, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Start la asfaltarea Podului de la Brăila, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa

Ford România a confirmat că trenul de marfă aflat pe linia de cale ferată din zona localităților Roșiorii de Vede era încărcat cu automobile.

„Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Rosiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații”, au transmis reprezentanții Ford România, care au mai explicat că mașinile erau asigurate.

Ford Motor va relua luni producția de vehicule electrice F-150 Lightning, oprită în urma unor incendii la baterii CITEȘTE ȘI Ford Motor va relua luni producția de vehicule electrice F-150 Lightning, oprită în urma unor incendii la baterii

„În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autoritățile derulează investigațiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport”, au mai spus cei de la Ford.

(FOTO Arhivă)

viewscnt
Afla mai multe despre
tren masini ford
accident tren rosiori