General Motors explorează utilizarea ChatGPT la vehiculele sale

General Motors explorează utilizarea ChatGPT la vehiculele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2023

General Motors explorează utilizările pentru ChatGPT în cadrul vehiculelor sale, ca parte a colaborării sale mai extinse cu Microsoft, a declarat un director al companiei pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”ChatGPT va fi în toate”, a declarat vicepreședintele GM Scott Miller într-un interviu de săptămâna trecută, scrie News.ro.

Chatbot-ul ar putea fi folosit pentru a accesa informații despre modul de utilizare a caracteristicilor vehiculului ,care se găsesc în mod normal într-un manual al proprietarului, funcții de program, cum ar fi un cod de ușă de garaj sau pentru a integra programe dintr-un calendar, a spus Miller.

”Această schimbare nu se referă doar la o singură capacitate, cum ar fi evoluția comenzilor vocale, ci înseamnă, în schimb, că clienții se pot aștepta ca viitoarele lor vehicule să fie mult mai capabile și mai proaspete atunci când vine vorba de tehnologiile emergente”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al GM.

FOTO O porțiune dintr-un pod de pe un drum național s-a prăbușit CITEȘTE ȘI FOTO O porțiune dintr-un pod de pe un drum național s-a prăbușit

Știrea a fost relatată pentru prima dată de site-ul web Semafor, care spunea că producătorul auto american lucrează la un asistent personal virtual care folosește modele AI care stau la baza ChatGPT.

La începutul acestui an, Microsoft a anunțat o investiție de mai multe miliarde de dolari în OpenAI, proprietarul ChatGPT, și a declarat că își propune să adauge tehnologia chatbot-ului în toate produsele sale.

Microsoft, ca și alte companii mari de tehnologie, și-a intensificat eforturile de a încorpora mai multă tehnologie în vehicule, de la sisteme de infotainment la conducere automată, la sisteme de operare care controlează performanța bateriei și alte multiple funcții ale unui vehicul.

În 2021, GM a încheiat un parteneriat cu Microsoft pentru a accelera comercializarea vehiculelor fără șofer.

Acțiunile GM au scăzut cu aproximativ 2% vineri, pe fondul unei scăderi mai ample.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
chatgpt
inteligenta artificiala