Compania Flybe - plasată sub administrare specială, fiind afectată de scăderea numărului de clienți din cauza epidemiei de coronavirus

Compania Flybe -  plasată sub administrare specială, fiind afectată de scăderea numărului de clienți din cauza epidemiei de coronavirus

Foto: Richair | Dreamstime.com

scris 5 mar 2020

Operatorul aerian regional Flybe din Marea Britanie a anunțat joi că a fost plasat sub administrare specială, fiind afectat de scăderea numărului de clienți din cauza epidemiei de coronavirus (Covid-19), transmit DPA și Reuters.

"Toate zborurile sunt anulate, iar afacerea din Marea Britanie și-a încetat activitatea, cu efect imediat". Firma de consultanță EY a fost chemată pentru a se ocupa de procedura de administrare, o formă de protejare față de creditori, a informat compania.

După Ryanair, și Blue Air taie din cursele cu Italia CITEȘTE ȘI După Ryanair, și Blue Air taie din cursele cu Italia

Falimentul pune în pericol 2.000 de locuri de muncă și reprezintă o problemă majoră pentru premierul Boris Johnson și planul său de extindere a transportului regional, scrie Agerpres.

Flybe se confrunta deja cu dificultăți financiare, fusese salvată de la un iminent faliment în ianuarie, acționarii acceptând să investească mai mulți bani, alături de Guvern, care a acordat sprijin companiei.

Actualii proprietari ai Flybe sunt Connect Airways, un consorțiu creat de Virgin Atlantic, Stobart Group și Cyrus Capital. Grupul a investit 110 milioane de lire sterline (141,6 milioane de dolari) de când a cumpărat Flybe, în 2019.

Compania are 68 de aeronave și transportă anul opt milioane de pasageri între 71 de aeroporturi din Marea Britanie și Europa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
flybe
coronavirus