Companiile aeriene din Europa se pregătesc de extinderea interdicției lui Trump referitoare la laptopuri

Companiile aeriene din Europa se pregătesc de extinderea interdicției lui Trump referitoare la laptopuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2017

Companiile aeriene din Europa se pregătesc de extinderea interdicției de către Statele Unite a laptopurilor și altor dispozitive electronice mari în cabinele avioanelor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Air France-KLM și Deutsche Lufthansa se află între operatorii care vor anunța că se pregătesc pentru moratoriul asupra acestor dispozitive, între care tabletele și consolele de jocuri, în aeroporturile pe care le folosesc drept baze, după ce inițial erau vizate doar aeroporturile din Orientul Mijlociu și Africa, scrie News.ro.

Comisia Europeană a scris administrației Trump pentru a îi cere cooperarea în privința oricăror noi măsuri.

”Suntem în contact cu partenerii noștri și autoritățile și ne pregătim pentru această posibilitate. Înțelegem că are loc o întâlnire la Washington cu companiile aeriene, pe această temă, vom ști mai multe după”, a declarat un purtător de cuvânt al Air France, Ulli Gendrot.

Lufthansa a lucrat la diferite scenarii pentru a răspune unei extinderi a interdicției”, a spus un purtător de cuvânt al companiei germane, Helmut Tolksdorf.

Ambele companii au legături cu operatori aerieni mari din Statele Unite, Air France-KLM fiind aliată cu Delta Air Lines, iar Lufthansa cu United Continental.

Statele Unite au anunțat pe 21 martie că dispozitivele electronice mai mari ca smartphone-urile nu vor mai fi permise în cabine în timpul zborurilor care provin din opt state, decizie care afectează hub-uri globale ca Dubai, Abu Dhabi și Istanbul.

Măsura, care afectează operatori majori cum ar fi Emirates, Qatar Airways și Turkish Airlines, a fost determinată de teama că în aceste dispozitive ar putea fi ascunse bombe capabile să doboare un avion.

Avocat general al Curții de Justiție UE: Uber este o companie de transport, statele pot impune acesteia să obțină autorizații CITEȘTE ȘI Avocat general al Curții de Justiție UE: Uber este o companie de transport, statele pot impune acesteia să obțină autorizații

Secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, John Kelly, și reprezentantul republican de New York John Katko, președinte al unui subcomitet pentru Securitatea Transporturilor din Camera Reprezentanților, au declarat în ultimele săptămâni că măsurile inițiale au fost determinate de informații solide și că este posibilă o extindere.

Decizia nu a fost încă luată.

În Europa, comisarii Dimitris Avramopoulos și Violeta Bulc au scris între timp omologilor lor din SUA pentru a arăta că cele două părți trebuie să colaboreze pentru a oferi ”un răspuns comun la riscuri comune”, a spusjoi purtătorul de cuvânt Anna-Kaisa Itkonen.

Airports Council International, care reprezinră aeroporturi din întreaga lume, a anunțat că este în legătură cu organizații ca International Air Transport Association, International Civil Aviation Organization, Comisia Europeană și Transportation Security Administration, a Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, în anticiparea extinderii interdicției.

Marea Britanie a interzis la rândul ei prezența laptopurilor în cabine în cazul zborurilor din șase state.

Operatorul Emirates a anunțat că nu va face comentarii înainte de anunțarea oficială a extinderilor și a statelor europene care vor fi afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
companiil aeriene
laptop avion