Confirmare: Alfa Romeo Giulietta, un model în care italienii și-au pus multe speranțe, dispare

Confirmare: Alfa Romeo Giulietta, un model în care italienii și-au pus multe speranțe, dispare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2020

Unul dintre cele mai importante modele pentru marca premium a grupului Fiat Chrysler, Alfa Romeo, va fi scos din producție din cauza vânzărilor slabe. Informația a fost confirmată de două surse din cadrul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fabio Miglivacca, șef al maretingului Alfa Romeo, a fost primul care a anunțat oficial, într-un interviu pentru revista britanică Autocar că modelul Giulietta va fi retras din producție în acest an. „Giulietta este așteptat să-și încheie viața la sfârșitul acestui an. Tendința este să ai SUV-uri în segementul C, astfel că SUV-ul Tonale va fi înlocuitorul pentru Giulietta”.

Informația a fost ulterior confirmată de reprezentanții companiei, care au declarat pentru Automotive News că Giulietta nu are prevăzută o generație nouă, dar nu este cunoscută data opririi producției. Fiat Chrysler nu a mai prezentat Giulietta în planurile sale pentru 2021, în prezentarea făcută de Mike Manley, la finele anului trecut. Pe infograficul prezentat erau trecute doar Giulia, sedanul de clasă D, SUV-ul Stelvio, și două noi modele, SUV-uri, de clasă B și C.

Giulietta a venit ca înlocuitor al vechiului Alfa Romeo 147 și a preluat un nume celebru, pe care marca l-a mai folosit pentru alte două modele, în anii 50 și anii 70-80. În ultima variantă, lansată în 2010, Giulietta a fost un automobil compact premium, care a concurat, fără prea mult succes, cu Audi A3 și BMW Serie 1. Cea mai mare problemă a lui Giulietta a fost legată de faptul că în 2019, când trebuia să primească o nouă generație, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Fiat se afla deja într-o perioadă dificilă, cu foarte puține noi modele în dezvoltare.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

Potrivit datelor publice, în 2019, Giulietta a înregistrat puțin peste 15.000 de exemplare vândute, în comparație cu 2011, cel mai bun an al său, când a înregistrat 79.000 de exemplare vândute.

Noul model care va înlocui în oferta Alfa Romeo compacta Giulietta va fi SUV-ul Tonale, un crossover de mici dimensiuni ce va folosi aceeași platformă comună a FCA ce se regăsește pe Jeep Compass.

Fiat Chrysler se află în plin proces de fuziune cu PSA Group, astfel că marca Alfa Romeo ar putea beneficia de noi platforme preluate de la francezi, cu care să-și dezvolte gama, destul de restrânsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfa romeo giulietta
alfa romeo tonale
suv alfa romeo