CONFIRMARE Tranzacție - Grupul elvețian Autonet a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Augsburg International, distribuitor român de piese auto

CONFIRMARE Tranzacție - Grupul elvețian Autonet a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Augsburg International, distribuitor român de piese auto
scris 9 dec 2021

Grupul elvețian Autonet, prezent pe piața reparațiilor auto din România, Ungaria și Slovenia, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Augsburg International, distribuitor român de piese auto, cele două companii urmând însă să opereze independent pe piața românească.

Informația, anunțată anterior de Profit.ro, a fost confirmată acum de Consiliul Concurenței, care a precizat că analizează tranzacția.

Autonet Group Holding va avea o participație de 51%, iar actualii acționari ai Augsburg vor deține 49%.

Augsburg International a fost lansată în 1996 de către Marius Constantinoiu, având inițial 6 angajați și afaceri de 111.000 euro. Ulterior a deschis Centrul Auto București – Colentina și un nou depozit, de 5.700 metri pătrați în București.

În timp a devenit distribuitor oficial al tuturor brandurilor premium, cu 36 depozite regionale, și a lansat brandul propriu K-STARK, pentru sisteme electrice.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Anul trecut a avut un rulaj de 117 milioane euro cu circa 600 de angajați.

Autonet a fost înființată în 1996 și deservește clienți din România, Ungaria și Slovenia, prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale.

În urmă cu 6 ani, firmele din grupul Autonet au trecut sub controlul unei companii unde Swiss Automotive Group (SAG) deține 51% din acțiuni. Diferența de 49% din capital aparține Autonet.

Profit.ro a anunțat atunci că structura acționariatului Autonet Import, cea mai importantă firmă a grupului Autonet și cel mai mare furnizor de piese auto din România, s-a modificat. Oamenii de afaceri Zoltan Kondor și Mihaly Lieb, fondatorii și acționarii companiei, au decis să își vândă acțiunile pe care le aveau la Autonet Import către Selma Holding, firmă cu sediul în Ungaria, devenită astfel unicul acționar al companiei. 

Zoltan Kondor și Mihaly Lieb își vând acțiunile de la Autonet Import, companie cu afaceri de peste 180 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Zoltan Kondor și Mihaly Lieb își vând acțiunile de la Autonet Import, companie cu afaceri de peste 180 de milioane de euro

Grupul Autonet este format din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management). 

Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piața independentă europeană. SAG operează printr-o rețea de peste 100 de magazine și deține o flotă de circa 500 de vehicule de distribuție. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autonet
swiss automotive group
mihaly lieb
zoltan kondor