Consiliul Județean Sibiu scoate la licitație Studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud, proiect în valoare de peste 4,1 milioane de lei

Consiliul Județean Sibiu scoate la licitație Studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud, proiect în valoare de peste 4,1 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2021

Consiliul Județean Sibiu scoate la licitație Studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, un proiect în valoare de peste 4,1 milioane de lei, care are termen de finalizare 6 luni de la data emiterii ordinului de începere. Șoseaua va avea peste 20 de kilometri și urmărește ocolirea localităților Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Miercuri, 20 ianuarie 2021, Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de licitație pentru atribuirea contractului de întocmire a Studiul de Fezabilitate pentru  Varianta Ocolitoare Sud Sibiu. Operatorii economici care sunt interesați  își pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice), până miercuri, 3 martie 2021, ora 15.00”, a transmis CJ Sibiu.

Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:\ CITEȘTE ȘI Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:" Polița va fi pentru el, nu pentru celălalt șofer."

Valoarea estimată a contractului este de 4.177.702 lei fără TVA, aproximativ 857.000 euro. Durata contractului  pentru realizarea SF - ului  este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere, scrie News.ro.

În cadrul studiului de fezabilitate se vor detalia două scenarii de traseu pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu:

  • Traseu 1 - lungime cca. 22,5 km - propune: ocolirea Rezervației Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan.                
  • Traseu 2 – lungime cca. 20,2 km este propus de Asociația Animal Life Sibiu: subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava  străbătând aceleași UAT-uri, în intravilan și extravilan.
  • Dacă se vor identifica și alte variante de traseu acestea vor fi analizate în cadrul studiului de fezabilitate de către specialiști.

”Facem astăzi încă un pas important pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect  prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii și cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiție le aduce. Proiectul este unul matur și deține toate premisele pentru a beneficia de finanțare europeană. Totodată, proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020 - 2024”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Proiectul este inclus în Ordinul Ministrul Transporturilor nr. 1699/2020  care prevede aprobarea  listei ce cuprinde proiectele de infrastructură și transport în vederea includerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

În plus, investiția se realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), document semnat în data de 18 septembrie 2020.

Parteneriatul prevede ca Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să realizeze procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepționarea lucrărilor, administrarea și întreținerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanție.

Consiliului Județean Sibiu îi revine contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente, iar ulterior contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul județean sibiu
studiu de fezabilitate