Contractele pentru prima secțiune a autostrăzii Pitești - Sibiu, pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București și pentru Sistemul de siguranță și automatizare a traficului pentru Metroul Drumul Taberei, au fost semnate

Contractele pentru prima secțiune a autostrăzii Pitești - Sibiu, pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București și pentru Sistemul de siguranță și automatizare a traficului pentru Metroul Drumul Taberei, au fost semnate
scris 15 apr 2019

Contractele pentru prima secțiune a autostrăzii Pitești - Sibiu, pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București și pentru Sistemul de siguranță și automatizare a traficului pentru Metroul Drumul Taberei, au fost semnate duminică, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor Răsvan Cuc.

Primul contract încheiat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A - CNAIR cu Compania Porr Construct SRL vizează realizarea Secțiunii 1 Sibiu - Boița (km 0+000 - km 13+170) din Autostrada Pitești - Sibiu. Valoarea contractului este de 612.647.863,38 LEI fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 10 milioane Euro fără TVA. Lungimea totală a Secțiunii 1 Sibiu - Boița este de 13,17 km, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Casa lui Nicolae Dinischiotu, estimată la 5 milioane de euro, scoasă la licitație CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Casa lui Nicolae Dinischiotu, estimată la 5 milioane de euro, scoasă la licitație

Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

Al doilea contract semnat de către CNAIR  și Asocierea AKTOR S.A. – GRECIA - EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. ROMÂNIA se referă la proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București.

Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fără TVA (echivalentul a 180 milioane euro). Lotul 3 al autostrăzii de Centură București Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km și este format din două sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km.

Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 30 luni (2,5 ani) pentru execuția lucrărilor.

Autostrada de Centură București Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța), pe coridorul IV Pan European.

Despre finanțarea acestei lucrări, premierul Viorica Dăncilă a declarat: "Am reușit să asigurăm finanțarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală și pentru România".

Al treilea contract a fost cel semnat de către Metrorex și ALSTOM TRANSPORT S.A. are în vedere furnizarea “Sistemului de siguranță și automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) pentru Magistrala 5. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv, Stația și Depoul Valea Ialomiței

Contractul în valoare de 112.923.292,72 lei, fără TVA va avea o perioadă de execuție de 9 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
pitești - sibiu
metrou
centura sud