Cristian Milea, Country Manager Opel - noul președinte al APIA, în locul pilotului de raliu George Grigorescu

Cristian Milea, Country Manager Opel - noul președinte al APIA, în locul pilotului de raliu George Grigorescu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2019

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a anunțat noua conducere a organizației, în urma alegerilor desfășurate la finalul mandatului de 3 ani al Consiliului de Conducere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noul președinte al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) este Cristian Milea, Country Director pentru România al Opel Southeast Europe. Anterior, Cristi Milea a mai fost vicepreședinte.  El îl înlocuiește pe George Grigorescu, pilot de raliu, care a stat în funcție numai doi ani.

Mai exact, ultimele alegeri pentru președinte al APIA s-au desfășurat în 2017, când asociația a rămas fără președinte, în urma unui scandal. Avocatul Ernest Popovici s-a retras atunci în același timp cu ieșirea Dacia din această organizație. Divergențele de la acel moment, dintre cei de la Dacia și alți membri ai APIA, au apărut imediat după decesul regretatului Constantin Stroe, fostul director al Dacia, cel care a ținut împreună ACAROM, asociația construită în jurul DACIA, și APIA, asociație construită în jurul importatorilor. După despărțirea Dacia și APIA, singurii care au știut să-și urmărească scopurile au fost cei de la Ford. Ei se regăsesc astăzi în ambele asociații, ca producători și distribuitori de automobile. Unul dintre efectele despărțirii de Dacia afectează și în acest moment APIA și jurnaliștii, deoarece compania românească nu transmite informații statistice despre producția de automobile acestei organizații.

VIDEO Mercedes-Benz și-a suspendat contractul cu un dealer din China, în urma unui videoclip făcut de o clientă nemulțumită CITEȘTE ȘI VIDEO Mercedes-Benz și-a suspendat contractul cu un dealer din China, în urma unui videoclip făcut de o clientă nemulțumită

În urma noilor alegeri, vicepreședinți ai asociației vor fi Attila Szabo, director general Ford România, și Edi Târcolea, din partea Toyota.  Brent Valmar, director general Porsche România, care a deținut pentru mulți ani poziția de președinte, apoi pe cea de vicepreședinte, este doar membru în consiliul director.

Cristi Milea lucrează pentru Opel Southeast Europe din 2012, anterior fiind directorul rețelei de dealeri în Autoitalia, importator Fiat.

Cei 12 membri desemnați de către secțiunile APIA să facă parte din noul Consiliu Director:

Președinte al Consiliului Director:

Cristian Milea (Opel Southeast Europe LLC)

Vicepreședinți:

Attila Szabo (Ford România)

Edit Târcolea (Toyota România)

Membri ai Consiliului Director:

Brent Valmar (Porsche România)

Mihai Ivănescu (Premium Auto)

Teodor Brusalis (Hyundai Auto România)

Dan Chitaru (Kia Romauto)

Claudia Iordache (MHS Truck & Bus)

Felician Dragu (Lukoil Lubricants East Europe)

Bogdan Barbu (Crominvent)

Dan Vardie (membru fondator)

George Grigorescu (membru fondator)

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
cristian milea
opel southeast europe
george grigorescu
brent valmar