PSA Group poate muta producția Opel Astra din Marea Britanie

PSA Group poate muta producția Opel Astra din Marea Britanie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 apr 2019

Sindicatele din uzina Opel/Vauxhall din Marea Brianie avertizează că ar putea pierde producția modelului Astra în favoarea unei uzine din Germania. Până acum, compania nu a anunțat nimic în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group ar putea să transfere producția modelulului Astra, sub brandul Opel, de la uzina grupului din marea britanie, în Ellesmere Port, locul unde este fabricată astăzi o mare parte din volumul total al acestui model, dar și toată producția fabricată sub brandul Vauxhall, cu volanul pe partea dreaptă. Mai exact, sindicatele de la Ellesmere au reclamat că sunt pe punctul de a pierde producția modelului Astra cu volanul pe partea stângă, cea destinată piețelor din UE, după cum scrie ziarul german Handelsblatt, în competiție cu uzina din Russlesheim, Germania, care se află în căutarea unui nou model, după ce Zafira Tourer va fi scos din fabricație.

PSA Group se află în situația în care trebuie să decidă mixul de produse pentru uzinele Opel/Vauxhall, inclusiv locul în care va fi produsă noua generație Astra, ce va fi lansată în 2021. În prezent, Astra este fabricat în Marea Britanie, la Ellesmere Port, și în Gliwice, Polonia. În Marea Britanie este produs Vauxhall Astra, cu volan pe dreapta, pentru piața locală, dar și Opel Astra, pentru principalele piețe vestice, în timp ce în Polonia este fabricat Opel Astra pentru piețele din estul Europei. Mutarea volumului din Marea Britanie în Germania ar putea atinge mai multe obiective, între care o mai bună protecție la posibilul Brexit, o detensionare a relațiilor cu puternicele sindicate din Germania, dar și acoperirea spațiului de producție din Russlesheim, după scoaterea din fabricație a monovolumului Zafira.

Potrivit surselor citate de Handelsblatt, variantele luate în calcul de PSA Group sunt ori 75% din volumul necesar de Opel Astra fabricat în Marea Britanie, iar restul de 25% la Russelsheim, fiind eliminată producția din Polonia, ori 75% la Russelsheim și restul la Gliwice, Polonia.  Pentru a doua variantă, PSA Group cere sindicatelor din Germania, susținute de uriașa federație IG Metall, să accepte o reducere a numărului de angajați.

Alertă pe piața auto locală: Scăderi importante de livrări, în special pentru Dacia CITEȘTE ȘI Alertă pe piața auto locală: Scăderi importante de livrări, în special pentru Dacia

Jurnaliștii germani speculează o declarație anterioară a lui Carlos Tavares, CEO PSA Group, care a vorbit despre ideea producerii de automobile cu volan pe partea dreaptă în Marea Brtianie, existând posibilitatea ca dispariția modelului Opel Astra din uzina din Ellesmere să fie înlocuită cu modele Peugeot și Citroen cu volan pe partea dreaptă, pentru piața locală, care acum sunt produse în UE.

Opel Astra este al doilea cel mai vândut model din gama Opel, după Corsa.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel astra
productie astra
vauxhall astra
opel russelsheim
oprire productie zafira