Cu bicicleta din România până în Serbia pe cea mai lungă pistă din țară, aflată pe digul râului Bega

Cu bicicleta din România până în Serbia pe cea mai lungă pistă din țară, aflată pe digul râului Bega
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Bicicliștii pot merge, din nou, de la Timișoara până în Zrenjanin (Serbia) pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, aflată pe digul râului Bega și care leagă cele două țări. Pista are 70 de kilometri lungime, dintre care 37 pe teritoriul României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe această pistă va fi deschis un punct de trecere a frontierei temporar, iar trecerea se poate face deocamdată doar în două week-end-uri, scrie News.ro.

FOTO Porsche a prezentat cel mai rapid Taycan, care a depășit Tesla pe două circuite CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a prezentat cel mai rapid Taycan, care a depășit Tesla pe două circuite

”Succesul trecerii graniței pe două roți către Serbia în anii anteriori a făcut ca, și în 2024, Consiliul Județean Timiș să solicite Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, respectiv două weekenduri în lunile iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului și septembrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Mobilității”, a precizat Consiliul Județean Timiș.

Solicitarea a fost făcută pentru deschiderea unui punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, în perioada martie - octombrie 2024, între orele 8:00 – 20:00, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno-sârbă. Însă,până în prezent, au fost aprobate doar lunile martie și aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare.

”Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia, atât pe uscat, cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Week-end-urile din cele două luni aprobate sunt 30-31 martie și 27-28 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bicicleta
serbia
romania