Cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, din octombrie

Cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, din octombrie
scris 4 aug 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că în luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din București și Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcțiune, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane.

Potrivit ministrului Lucian Bode, la linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni, pe tronsonul dintre Mogoșoaia și Balotești, care are aproximativ 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată, în timp ce pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoșoaia-Balotești și care are aproximativ 3 kilometri, se lucrează, fiind realizat în proporție de peste 90 la sută, cu un termen de finalizare de 26 august, conform contractului, scrie News.ro.

”Termenul de finalizare conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanței pe care nu am vrut să le încălcăm și am așteptat deciziile instanței și astăzi putem spune că am reușit să montăm și ultimele pile peste drumul național și se lucrează acolo. Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord era 26 august. Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte și în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru stații de oprire”, a declarat ministrul Transporturilor, luni seară, la Realitatea Plus.

Fiat Chrysler, pierdere de 1 miliard de euro în T2 din cauza pandemiei, cu profit pe piața nord-americană CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler, pierdere de 1 miliard de euro în T2 din cauza pandemiei, cu profit pe piața nord-americană

Bode a menționat că vor exista parcări în zona stațiilor și că varianta va fi una ”foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
lucian bode
tren
otopeni
gara de nord