Skoda a anunțat noul șef, care îl înlocuiește pe Bernhard Maier

Skoda a anunțat noul șef, care îl înlocuiește pe Bernhard Maier
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 aug 2020

Skoda Auto a anunțat numele noului șef al companiei, ales de consiliul de administrație după demiterea lui Bernhard Maier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii Volkswagen Group a decis ca Skoda Auto, compania cehă deținută integral, să fie condusă de Thomas Schafer, care a condus VW Africa de Sud și activitățile grupului în zona subsahariană.

Noul CEO al Skoda își va prelua postul în condițiile în care mandatul lui Berngard Maier expirase deja la 31 iulie. Plecarea fostului șef al Skoda a fost una neașteptată, pe fondul unor rezultate excelente ale mărcii, în ultimii 5 ani, cât s-a aflat la conducere Maier. El fusese de altfel amintit pe lista celor care erau propuși să conducă marca Porsche. Maier fusese anterior șef al vânzărilor la Porsche AG.

Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline

Thomas Shafer este inginer mecanic, și-a început cariera la Daimler, în 1991, și a lucrat pentru această companie până în 2012, când a fost recrutat de grupul VW. În 2015 a devenit președinte - director general al VW Africa de Sud, unde a reușit performanța de a crește cota de piață a grupului până la o valoare record de 23,5%.

Thomas Shafer - CEO Skoda

Thomas Shafer - CEO Skoda

Skoda a înregistrat în acest an o scădere a vânzărilor de 33,6%, din cauza pandemiei de coronavirus, cu un volum de 372.000 de vehicule vândute. Veniturile companiei au scăzut cu peste 2,5 miliarde euro, însă compania a rămas pe profit, fiind una din cele două mărci ale grupului care nu au înregistrat pierderi în prima jumătate a anului, alături de Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceo skoda
thomas schafer
bernhard maier
skoda profit