Curse Blue Air programate după 10 octombrie, anulate. Clienți care aveau bilete la final de octombrie și chiar în noiembrie, anunțați deja de companie de anularea zborurilor. Mesaj al Blue Air

Curse Blue Air programate după 10 octombrie, anulate. Clienți care aveau bilete la final de octombrie și chiar în noiembrie, anunțați deja de companie de anularea zborurilor. Mesaj al Blue Air
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Compania Blue Air a anunțat clienți care aveau bilete la zboruri programate după 10 octombrie că acestea au fost anulate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blue Air a oprit toate zborurile la 6 septembrie, mii de români fiind blocați pe aeroporturi din toată Europa.

FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5 CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5

Compania aeriană Blue Air a anunțat anterior că „își propune” să reia zborurile abia din 10 octombrie.

Pasageri care au cumpărat bilete la curse programate și după această dată au primit însă acum mesaje că și aceste zboruri au fost anulate, arată G4Media.ro.

Anunțul Blue Air primit de cei care au cumpărat bilete:

„Regretăm să vă informăm că, din motive operaționale, zborul dvs. 0B1124, de la Bruxelles la Bucuresti, pe 2022-10-23, ora de plecare 21:50 a fost anulat.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!”

Dorim să vă oferim următoarele opțiuni:

1. Va puteti modifica gratuit data zborului pentru ca noul zbor să corespundă nevoilor dvs

2. Va puteti anula rezervarea și să solicitați rambursarea biletului în portofelul electronic, cu un bonus de 25% din valoarea rambursabilă*

*Bonusul de 25% va fi disponibil în contul dvs în maxim 10 zile de la încărcarea sumei în portofelul electronic.

3. Vă puteti anula rezervarea și să solicitați rambursarea biletului prin aceeași modalitate de plată”

În același timp, Blue Air a transmis următorul mesaj:

"Redresarea Blue Air, respectiv reluarea operațiunilor de transport aerian de pasageri, implică o colaborare strânsă și sprijinul din partea tuturor partenerilor comerciali, dar și al tuturor instituțiilor publice și autorităților din România, eforturile depuse de managementul executiv, Consiliul de Administrație și acționariatul societății fiind insuficiente în lipsa unei astfel de colaborări.

FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia CITEȘTE ȘI FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia

Blue Air exprimă disponibilitatea permanentă a conducerii executive a societății de a transmite toate informațiile și informările necesare și de a participa la absolut orice discuție necesară cu factorii decizionali din cadrul instituțiilor publice și autorităților ce pot ajuta la redresarea companiei, într-o manieră unitară și organizată.

Precizăm faptul că până la acest moment, în urma discuțiilor purtate de conducerea executivă a Blue Air, putem confirma sprijinul primit din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzând aeroporturile din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, precum și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua prestarea serviciilor către Blue Air, sub condiția plății în avans a serviciilor oferite și mizăm pe același sprijin și din partea aeroporturilor din România, Bacău, Cluj-Napoca, București-Otopeni și Iași.

Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, vă informăm că numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air, și, așa cum am precizat în comunicările anterioare, un alt factor esențial este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori cu care ne aflăm în discuții.

Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit 3 opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor noștri) sau rambursarea biletelor achiziționate.

În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 euro, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce vom activa procesul de vânzare. 

În cel mai scurt timp cu putință vom reveni cu detalii despre modalitatea în care va fi reluată activitatea de transport aerian de pasageri de către Blue Air, în funcție și de rezultatele înregistrare în negocierile cu investitorii, dar și de disponibilitatea autorităților de a ne sprijini în acest proces dificil".

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
zboruri anulate