ULTIMA ORĂ Ieftinire puternică a carburanților. Benzina a coborât sub un prag pentru prima dată de la declanșarea conflictului din Ucraina

ULTIMA ORĂ Ieftinire puternică a carburanților. Benzina a coborât sub un prag pentru prima dată de la declanșarea conflictului din Ucraina
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 sep 2022

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a ieftinit astăzi carburanții - atât benzina, cât și motorina - cu 15 bani/l, relevă date analizate de Profit.ro. Astfel, prețul benzinei a coborât, după aplicarea reducerii de 50 de bani convenită de Guvern cu companiile, sub pragul de 7 lei/l într-una din stațiile companiei din capitală. Un astfel de preț nu a mai fost înregistrat de la finalul lunii februarie, de dinaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În stația Petrom din strada Doctor Herescu, benzina poate fi cumpărată cu 6,98 lei/l, în timp ce în stațiile din Bucureștii Noi, cea de pe Jiului și cea de la Petrom City, cu 7 lei/l.

FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri” CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri”

În urma ieftinirilor efectuate joi, motorina standard se poate cumpăra cu 8,24-8,27 lei/l în stațiile Petrom și cu 8,32-8,35 lei/l în cele OMV din capitală. Benzina este cu 1,26 lei, respectiv 1,22 lei, mai ieftină, costând 6,98–7,05 lei/l în stațiile Petrom, respectiv 7,10-7,18 lei/l în cele OMV.

Celelalte companii, în schimb, Lukoil, MOL și Rompetrol, au majorat în schimb, prețul motorinei cu 4 bani/l.

FOTO&VIDEO Apocalipsa după Ismail - punct și de la capăt. Ameliorări drastice în preluarea cerealelor din Ucraina. Cale ferată lăsată în paragină de pe vremea lui Ceaușescu – redată în funcțiune în timp record CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Apocalipsa după Ismail - punct și de la capăt. Ameliorări drastice în preluarea cerealelor din Ucraina. Cale ferată lăsată în paragină de pe vremea lui Ceaușescu – redată în funcțiune în timp record

În orele următoare, însă, foarte probabil, și aceste vor efectua reduceri de prețuri, diferența dintre prețurile practicate de OMV Petrom și concurență ajungând la peste 20 de bani pe litrul de benzină și motorină.

În ultimele 3 săptămâni, prețul motorinei a crescut cu aproximativ 13 de bani/l, în timp ce cel al benzinei a scăzut cu 41 bani/l în stațiile operate de liderul pieței.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor se transmit în prețurile la pompă.

Joi dimineață, petrolul Brent, de referință pe piața europeană, se tranzacționa la un nivel de 94 dolari/baril, după ce pe 7 septembrie coborâ-se și la 88 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzină
motorină
omv
petrom
ieftinire
ucraina