Dacia va participa la Dakar, cu doi piloți celebri la volan, inclusiv o femeie

Dacia va participa la Dakar, cu doi piloți celebri la volan, inclusiv o femeie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2023

Șeful mărcii Dacia, Denis le Vot, a anunțat că marca va participa în cel mai cunoscut campionat de mașini de teren din lume, Raliul Dakar. Le Vot a anunțat și numele piloților, între care va fi și cel mai tritrat campion de raliuri din istoria WRC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia va participa cu o echipă oficială, de marcă, în cel mai cunoscut raliu de anduranță din lume, Raliul Dakkar, începând din sezonul 2025. Anunțul a fost făcut de Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia, care i-a avut alături de cei doi piloți care vor conduce mașinile în raliu.

Noi reguli privind taxele de drum în Bulgaria CITEȘTE ȘI Noi reguli privind taxele de drum în Bulgaria

„Toată lumea știe că Dakkar este un fel de laborator tehnologic un parc de încercare pentru noi soluții de mobilitate. Misiunea noastră la Dacia nu este doar de a dezvolta mobilitatea viitorului foarte accesibilă ci și pe cea cu emisii scăzute, de aceea ne concentrăm și pe combustibili sintetici. Aceștia sunt dezvoltați pe liderul mondial Aramco, sunt deja disponibili, este vorba despre combustibilul pe care îl vom folosi la Dakkar.

Noi vrem să întruchipăm viitorul motorului cu emisii scăzute și asta este în concordanță cu ADN-ul Dakkar. Așadar vom participa la raliul Dakar, pentru că este o provocare responsabilă, este vorba despre faptul că ADN-ul nostru se potrivește perfect cu ateneul Dakar și invers”, a declarat Denis le Vot, șeful Dacia.

Piloții care vor sta la volanul celor două mașini Dacia din Dakar vor fi celebrul Sebastian Loeb, multiplu campion mondial în World Rally Championship, care a avut de asemena mai multe participări și în Dakar, unde a urcat pe podium, și Cristina Gutierrez, de origine spaniolă.

„Mă simt foarte fericit și obiectivul meu este să câștig. Este posibil să câștig mai ales cu sprijinul Dacia, cu proiectul actual în care se implică, este o veste foarte bună pentru mine, așadar sunt foarte bucuros să mă alătur echipei și cred că vom putea face ceva frumos împreună”, a declarat Sebastian Loeb, la prima apariție în echipamentul Dacia.

Cel de-al doilea pilot va fi Cristina Gutierrez, pilot spaniol, prima femeie din Spania care a dus la bun sfârșit Raliul Dakar și a doua femeie pilot care a câștigat o etapă a acestei dure competiții.

ULTIMA ORĂ Renault anunță înființarea companiei Horse, care cuprinde și o parte din uzina Dacia din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault anunță înființarea companiei Horse, care cuprinde și o parte din uzina Dacia din România

„Practic sporturi cu motor de 14 ani și am participat de 7 ori la Dakkar. Următorii ani vor fi speciali pentru mine pentru că mă alătur echipei Dacia. Sunt foarte bucuroasă este ca un vis care devine realitate, le mulțumesc tuturor celor care cred în mine și pentru că au crezut în mine și au făcut acest lucru posibil. Pentru mine este cel mai frumos moment din cariera mea, sunt sigură că voi lucra din greu pentru a oferi cele mai bune rezultate și pentru a avea momente extraordinare”, a declarat Cristina Gutierrez, în conferința de prezentare.

Denis le Vot a amânat prezentarea oficială a mașinii cu care Dacia va participa, cel mai probabil urmând să fie noul Duster, care însă nu a fost lansat oficial, așa că acesta va fi prezentat anul viitor, împreună cu detaliile mașinilor de concurs și cu echipamentul oficial.

Referitor la mașinile pe care le va pilota, Loeb a spus că va participa activ la dezvoltarea lor. „Vreau să obțin rezultate bune și o să fac tot ce pot ca să ajut echipa să proiecteze această mașină, așa cum a spus și Denis, Raliul Dakar este foarte dificil pentru mașini, avem nevoie de o echipă puternică, acum am câștigat ceva experiență împreună și cu siguranță voi face și eu tot ce pot pentru a dezvolta și a produce mașini cât mai performante”.

Cei doi piloți pe care i-a angajat Dacia pentru Raliul Dakar au mai făcut parte din aceeași echipă, două sezoane. Este vorba despre Team X44, o echipă de competiție într-un circuit controversat, Extrem E, neacreditat FIA. Echipa prepară și concurează cu mașini electrice pentru off-road și îi aparține cunoscutului pilot de F1 Lewis Hamilton.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia dakar
sebastian loeb dacia
piloti duster dakar