Dacia, premiată în Germania drept cea mai bună marcă în categoria „Preț/Performanță”. Cine a câștigat Calitatea

Dacia, premiată în Germania drept cea mai bună marcă în categoria „Preț/Performanță”. Cine a câștigat Calitatea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mai 2021

Marca Dacia a reușit să obțină cel mai bun scor în sondajul anual realizat de cunoscuta revistă Auto-Bild, iar modelele sale au obținut locul întâi în segmentele din care fac parte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Revista Auto-Bild a publicat rezultatele în sondajul anual al celor mai bune mărci de pe piață, iar Dacia s-a dovedit a fi imbatabilă la categoria pe care o domină de când s-a lansat pe piețele vestice, Preț/Performanță.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Sondajul a vizat 14 clase diferite, fiind cotate trei categorii esențiale, Calitate, Design și Preț/Performanță. La acesta din urmă, Dacia a cîștigat tot ce se putea cîștiga. „Când vine vorba despre preț și performanță, Dacia este în față” au declarat membrii juriului Auto Bild. Aproape 77% din cititorii Auto Bild au nominalizat Dacia la această categorie, cu cel mai bun raport între preț și performanțele automobilelor, la o distanță considerabilă de Ssang Yong (locul 2), Hyundai (locul 3) și Kia (locul 4).

Dacia, premiată în Germania drept cea mai bună marcă în categoria „Preț/Performanță”. Cine a câștigat Calitatea

La categoria Calitate, pe primul loc s-a situat Audi, urmată de Porsche, Mercedes și BMW, însă la categoria Design, mărcile germane au fost penalizate sever. Marca de performanță a Fiat, Abarth, a primit locul 1 din partea germanilor, fiind urmată de Alfa Romeo și de Cupra, marca de performanță a SEAT. BMW nu a primit suficiente puncte pentru a intra în top 10 la categoria Design.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Au mai fost acordate premii pentru cea mai bună marcă ecologică, locul 1 fiind acordat Tesla, dar și pentru motoare economice, unde lider a fost VW. Tesla a primit locul 1 și la categoria mărcilor ce oferă un progres tehnologic important. Cele mai bune servicii pentru clienți au dovedit Toyota, Subaru și Mercedes.

O categorie aparte a fost cea dedicată mașinilor sport, în care mărcile germane au triumfat, așa cum era de așteptat. Mercedes a primit cele mai multe puncte, pe locurile umrătoare fiind Audi, Porsche, BMW și Honda.

La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Volkswagen unifică activitățile din estul Germaniei cu restul companiei și le oferă angajaților drepturi egale CITEȘTE ȘI La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Volkswagen unifică activitățile din estul Germaniei cu restul companiei și le oferă angajaților drepturi egale

În clasamentul general, pentru toate categoriile cumulate, Cupra a câștigat trofeul, fiind urmată de Hyundai și Audi.

La premiile acordate pe segmente, toate cele patru modele Dacia s-au clasat pe primul loc, la categoria preț-performanță: Sandero (clasa mică), Logan MCV (clasa compactă), Duster (SUV-uri) și Dokker (LCV).

Dacia a intrat pe piața din Germania în 2005 și de atunci a reușit să vândă 750 de mii de vehicule germanilor, număr atins în luna aprilie. Cel mai vândut model este Sandero, cu 266.000 de unități livrate, urmat de Duster, cu aproape 200.000 de unități, și Dokker, cu 78.500 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia germania
vanzari dacia
inmatriculari dacia
piata auto germania
dacia auto bild