Două milioane de Dacia Duster, produse la Mioveni, în 11 ani

Două milioane de Dacia Duster, produse la Mioveni, în 11 ani
scris 13 mai 2021

Dacia a anunțat că modelul Duster a fost produs în două milioane de unități, în cei 11 ani de existență. Duster se află la a doua generație și se pregătește să primească un face-lift, chiar în acest an. Peste cel mult trei ani va avea deja a treia generație.

Automobilul Duster cu numărul 2 milioane a ieșit de pe linia de montaj a Uzinei Dacia din Mioveni. Potrivit anunțului companiei , este vorba de un exemplar din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 (motorizare cu alimentare mixtă benzină/GPL) de culoare Orange Atacama, destinat unui client din România. Modelele fabricate în uzina din județul Argeș au purtat, într-o măsură destul de mică, și sigla Renault.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

„Duster este un simbol național de reușită. Un model pentru care s-a lucrat intens și la care au contribuit angajați din toate meseriile și domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reușit să depășim provocările din ultimul an și să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică. Vom continua să ne onorăm clienții prin produse de calitate, cu cel mai bun raport prestații/preț, așa cum i-am obișnuit. Totodată, vom avea grijă să rămânem competitivi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, Director al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

Dacia Duster a fost al treilea model lansat de marcă, după preluarea acesteia de către Renault. Prima generație Duster a fost prezentată la Geneva, în 2010, fiind un real succes de piață încă de la apariție. SUV-ul construit pe o platformă derivată din cea a modelului Logan a fost extrem de bine primit în vestul Europei, în țări cu mărci puternice, cum sunt Franța sau Germania. A fost apreciat în special pentru calitățile sale de automobil capabil să iasă de pe șosea și să facă off-road.

Renault anunță prețurile pentru Arkana în România. Au fost epuizate primele 20 de exemplare, vândute exclusiv online CITEȘTE ȘI Renault anunță prețurile pentru Arkana în România. Au fost epuizate primele 20 de exemplare, vândute exclusiv online

În cei 11 ani de existență, Duster a fost livrat în 44 de țări din Europa, Africa de Nord și Asia.

Uzina Dacia produce în acest moment 930 de vehicule Duster pe zi, din care peste 90% sunt destinate piețelor externe.

ISTORIC DACIA DUSTER

2010:   Prima generație a modelului Duster este lansată la Salonul Auto de la Geneva.

2013:    La sfârșitul anului este introdusă în fabricație „Faza a doua” (face-lift) a modelului.

2016:    Este produs vehiculul Duster cu numărul 1.000.000.

2017:   A doua generație a modelului Duster este lansată la Salonul Auto de la Frankfurt.

2019 :  Un vehicul Duster 4x4 special transformat este utilizat ca Papamobil cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc.

2020 :  După un parcurs de peste 11.000 de kilometri, un vehicul Duster 4x4 ajunge la Polul Frigului din Siberia.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
duster 2 miloane
productie duster mioveni