Dacia Sandero, în Top 10 al celor mai bine vândute din UE. Modelul românesc a depășit Opel Astra și Citroen C3

Dacia Sandero, în Top 10 al celor mai bine vândute din UE. Modelul românesc a depășit Opel Astra și Citroen C3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iul 2017

Dacia Sandero a intrat în Top 10 european al celor mai vândute mașini, după cum anunță Jato Dynamics, potrivit ultimelor date statistice colectate de la producători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero a intrat pentru prima dată în clasamentul select al celor mai vândute 10 modele din Uniunea Europeană, cu cele 20.513 automobile înmatriculate în cele 27 de țări din cadrul UE, reușind să surclaseze Opel Astra și Citroen C3, așa cum arată noul clasament, cu o ordine schimbată, pe ntru lunamai.

Inițial, statisticile Jato Dynamics arătau că Dacia Sandero s-a plasat pe poziția 12 în luna mai, pe locul 10 fiind compacta Opel Astra, iar pe 11 supermini-ul Citroen C3.

Hatchbackurile cu 3 uși dispar, SUV-urile au acaparat aproape o treime din vânzări. Care sunt cele mai vândute mașini în Europa CITEȘTE ȘI Hatchbackurile cu 3 uși dispar, SUV-urile au acaparat aproape o treime din vânzări. Care sunt cele mai vândute mașini în Europa

În total, în cele cinci luni de la începutul anului, Dacia Sandero a vândut 83.369 unități pe întreg teritoriul European, volum care o clasează pe locul 17, reușind să depășească modele precum Toyota Yaris sau Skoda Fabia. Un al doilea model al mărcii românești  din Top 50 este Dacia Duster, pe locul 32. Celelalte modele, Logan, Dokker și Lodgy nu cumulează suficiente vânzări pentru a urca în primele 50 de modele europene.

Dacia Sandero este un real succes pe piețele mari din Europa, în Franța, Germania sau Spania numărându-se printre cel mai vândute autoturisme. În România nu are un succes atât de mare, românii preferând sedanul Logan, în locul hatchbackului.

Actuala generație Sandero a fost lansată în 2012, simultan cu noul Logan, ambele primind un facelift în 2016. Următoarea generație va fi lansată abia în 2019.

Concurenții principali pe piața europeană ai modelului Dacia Sandero sunt Renault Clio, VW Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa și Peugeot 208, toate mașini cu greutate în istoria industriei auto din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
sandero
cele mai vandute masini