Dacia se prăbușește și în Marea Britanie

Dacia se prăbușește și în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2021

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 28% luna trecută, la 186.128 vehicule, după redeschiderea showroom-urilor, după ce în iunie 2020 s-au înmatriculat 145.377 vehicule, piața auto fiind afectată de restricțiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că a căzut abrupt și în Franța.

În iunie, Dacia a vândut 1.074 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 48,69% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 2.093 de unități, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În topul celor mai bine vândute modele în iunie se află Tesla Model 3, Wolkswagen Golf, Ford Puma, Vauxhall Corsa și Ford Fiesta.

În iunie, cota de piață a vehiculelor pe benzină și diesel s-a redus la 46,4% și, respectiv, 8,1% (de la 60,5% și, respectiv, 15,8% în iunie 2020), în timp ce piața vehiculelor electrice a urcat la 10,7%, de la 6,1%.

"În condițiile în care se află în derulare ultima fază a campaniei de vaccinare din Marea Britanie, iar încrederea consumatorilor crește, sectorul auto se confruntă acum cu dificultăți legate de aprovizionare. Deficitul de semiconductori afectează producția de vehicule și livrarea anumitor modele, restricționând redresarea sectorului. În condițiile atenuării restricțiilor probabil luna aceasta, optimismul consumatorilor și al oamenilor de afaceri ar trebui să se îmbunătățească, sprijinind vânzările auto", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

În primele șase luni din 2021, vânzările de mașini noi în Regatul Unit au urcat cu 39,2%, la 909.793 vehicule.

În perioada ianuarie-iunie 2021, Dacia a vândut 6.900 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 7,17% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 7.433 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele șase luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Wolkswagen Golf, Mercedes-Benz A-Class și Ford Puma.

În perioada ianuarie-iunie 2021, cota de piață a vehiculelor pe benzină și diesel s-a redus la 48,6% și, respectiv, 10,2% (de la 60,1% și, respectiv, 18,2% în primele șase luni din 2020), în timp ce cota de piață a vehiculelor electrice a urcat la 8,1%, de la 4,7%.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

"Pe fondul datelor economice încurajatoare, a atenuării restricțiilor și a succesului campaniei de vaccinare, SMMT se așteaptă acum ca în 2021 să fie vândute 1,86 milioane de mașini noi, față de un nivel de 1,83 milioane previzionat în februarie. Ar fi o creștere de 13,9% față de 2020, dar un declin de aproximativ 20% față de media de 2,33 milioane de înmatriculări pe an înregistrată în perioada 2010 - 2019", a estimat recent Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie