Dacia Spring, al doilea cel mai vândut model mini din Germania. A depășit VW Up

Dacia Spring, al doilea cel mai vândut model mini din Germania. A depășit VW Up
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 sep 2023

Modelul electric Spring de la Dacia a fost în luna august cel mai vândut din gama mărcii pe piața din Germania, depășind cele două modele populare, Sandero și Duster. În segmentul său, a fost al doilea cel mai vândut, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring a înregistrat o lună august foarte bună în Germania, ca urmare a creșterii livrărilor către clienții care au comandat anterior mașina. Majorarea înmatriculărilor are în spate cererea crescută pentru modelul cu motor de 65 CP, care include și unele îmbunătățiri tehnice. Volumul raportat de Spring a fost de 3.027 de unități, mai mult decât dublu față de anul trecut și cu 66% peste volumul din luna anterioară, semn că modelul a cunoscut un boost semnificativ, susținut se pare de comenzi pentru flote, dar și de programul de subvenționare care reduce prețul pe piața locală la 15.580 de euro.

FOTO Mărcile chinezești și-au prezentat premierele la Munchen și pregătesc ofensiva europeană CITEȘTE ȘI FOTO Mărcile chinezești și-au prezentat premierele la Munchen și pregătesc ofensiva europeană

Cu cele peste 3.000 de unități vândute, Dacia Spring depășește vânzările cumulate ale modelului local VW Up, care are trăsături apropiate în versiunea electrică, dar este oferit și în motorizare cu combustie, la un preț cu circa 7.000 de euro mai mare. În august, Spring a fost așadar al doilea cel mai vândut automobil mini din Germania, în urma celebrului Fiat 500, dar peste modelele Hyundai i10, Kia PIcanto, Renault Twingo sau Toyota Aygo.

În primele opt luni ale anului, Dacia Spring a înmatriculat 8.148 de exemplare pe piața germană, fiind evident faptul că aproape 40% au fost livrate în luna opta. Creșterea înmatriculărilor în 2023, pentru modelul electric de la Dacia a fost de 31%. De la lansarea pe piață, Spring s-a vândut în peste 26.500 de exemplare în Germania.

ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster

Celelalte modele Dacia au vândut volume mai mici decât Spring, dintre care doar Sandero a reușit să crească față de anul trecut, având 1.528 de unități, cu 11,5% mai multe decât în august 2022, în timp ce Duster, cu 1.544 unități, a avut o scădere ușoară, de 1 procent. Crossoverul Jogger a avut la rândul lui un volum înmatriculat de 1.170 unități, mai mic cu aproape 2 procente față de anul trecut.

În total, Dacia a înmatriculat în luna august, pe piața din Germania, 7.270 de autoturisme noi, volumul fiind mai mare cu 30% față de cel din 2022. După opt luni de la începutul acestui an, Dacia are 47.192 de autoturisme vândute în Germania, cu 31,9% mai multe decât în urmă cu un an, și o cotă de piață de 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring germania
vanzari dacia
inmatriculari dacia
piata auto germania