Dacia Spring, lovită de prima rechemare

Dacia Spring, lovită de prima rechemare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2022

Automobilul electric Dacia Spring, primul din istoria mărcii, dar și primul construit în China, a intrat în prima sa procedură de rechemare în service, din cauza unei defecțiuni a centurii de siguranță din spate. Sunt afectate mii de automobile, însă numărul nu este comunicat oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate automobilele Dacia Spring fabricate pe parcursul anului 2022, între lunile aprilie și octombrie trebuie să revină în service-urile mărcii pentru a intra într-o procedură de verificare și înlocuire a centurilor de siguranță amplasate pe bancheta din spate.

INFOGRAFICE Ziua și ora în care sunt cele mai multe accidente rutiere grave în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Ziua și ora în care sunt cele mai multe accidente rutiere grave în România

Rechemarea a fost inițiată ca urmare a unei sesizări din Portugalia, după cum reiese din baza de date a Uniunii Europene referitoare la produse de consum cu defecte, și se referă la faptul că „retractorul centurii poate funcționa defectuos”. Ca urmare a acestei posibile erori de fabricație, centura poate avea un efect redus al protejării pasagerului, prezentând astfel „un risc de rănire în cazul unui accident”.

Concret, mașinile Dacia Spring care au acest sistem de centuri a început să fie produs în uzina din Shiyan în 26 aprilie, iar procedura de remediere în fabrica din China a fost realizată abia în 4 octombrie, însă reprezentanții Dacia au declarat pentru Profit.ro că nu toate unitățile produse în acest interval au fost afectate de această posibilă defecțiune. Mai exact, pe cea mai mare piață a modelului Spring, Franța, numărul de mașini rechemate depășește 1000, însă în România vor merge în service doar 119 automobile Spring care au fost identificate în cadrul campaniei. „Este o defecțiune minoră” au precizat cei de la Dacia România, care au mai explicat că este o posibilă defecțiune la un lot de componente, acesta fiind motivul pentru care nu au fost afectate toate mașinile produse în intervalul respectiv.  Țările în care a fost vândut acest model și care mai figurează pe alerta UE, pe lângă Franța și România, sunt Olanda și Polonia.

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut în noiembrie, dar se mențin pe creștere pe tot anul CITEȘTE ȘI Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut în noiembrie, dar se mențin pe creștere pe tot anul

Pentru Dacia Spring este prima rechemare din istoria modelului, însă acesta are avantajul de a fi fost verificat în viața reală și sub forma lui Renault Kwid și, respectiv, a versiunii electrice K-ZE, care a fost produsă anterior în fabrica din China. De asemenea, versiunile vândute în China de marca Dongfeng, cea care produce pentru Dacia mașinile Spring, au fost și ele confirmate din punct de vedere tehnic în anii de când este produsă mașina.

Până la sfârșitul lunii octombrie, Dacia Spring s-a vândut doar în Europa, într-un volum total de peste 33.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
rechemare spring
probleme centura siguranta dacia spring