Apple își reduce pretențiile în ceea ce privește prima mașină a companiei

Apple își reduce pretențiile în ceea ce privește prima mașină a companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2022

Prima mașină Apple nu va fi complet autonomă și va lansată mai târziu decât plănuia compania americană inițial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Project Titan, așa cum își numește Apple intern prima mașina pe care o dezvoltă, nu va funcționa complet autonom, așa cum s-a dorit inițial, susțin sursele citate de Bloomberg.

Din cauza limitărilor tehnologice actuale, Apple a trebuit să se mulțumească cu funcționarea autonomă doar pe autostradă. În timp ce mașina se va conduce singură pe autostradă, șoferul se poate juca sau uita la filme.

VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat” CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat”

La ieșirea de pe autostradă, însă, șoferul va trebui să preia controlul de la sistemele automatizate. Mașina Apple nu se va conduce singură în orașe sau când condițiile meteo nu permit.

Tehnologia autonomă disponibilă pe autostrăzi va fi lansată inițial doar în Statele Unite, urmând să fie extinsă treptat și pentru alte țări și teritorii.

Conform acelorași surse, Apple merge în prezent pe ideea lansării primei sale mașini în 2026. Aceasta ar urma să coste sub 100.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mașina
project titan