Apple își reduce pretențiile în ceea ce privește prima mașină a companiei

Apple își reduce pretențiile în ceea ce privește prima mașină a companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2022

Prima mașină Apple nu va fi complet autonomă și va lansată mai târziu decât plănuia compania americană inițial.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Project Titan, așa cum își numește Apple intern prima mașina pe care o dezvoltă, nu va funcționa complet autonom, așa cum s-a dorit inițial, susțin sursele citate de Bloomberg.

Din cauza limitărilor tehnologice actuale, Apple a trebuit să se mulțumească cu funcționarea autonomă doar pe autostradă. În timp ce mașina se va conduce singură pe autostradă, șoferul se poate juca sau uita la filme.

VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat” CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat”

La ieșirea de pe autostradă, însă, șoferul va trebui să preia controlul de la sistemele automatizate. Mașina Apple nu se va conduce singură în orașe sau când condițiile meteo nu permit.

Tehnologia autonomă disponibilă pe autostrăzi va fi lansată inițial doar în Statele Unite, urmând să fie extinsă treptat și pentru alte țări și teritorii.

Conform acelorași surse, Apple merge în prezent pe ideea lansării primei sale mașini în 2026. Aceasta ar urma să coste sub 100.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mașina
project titan