Dacia, vedetă în Elveția. Sandero, cel mai vândut autoturism la persoane fizice

Dacia, vedetă în Elveția. Sandero, cel mai vândut autoturism la persoane fizice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 ian 2023

Intrată timid pe piața din Elveția, cu mulți ani în urmă, Dacia a progresat an de an, reușind să câștige încrederea clienților elvețieni, cunoscuți pentru veniturile lor peste media europeană. În 2022, marca românească a crescut cu aproape un sfert, pe o piață care a pierdut 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia și-a anunțat deja rezultatele globale și europene pe anul 2022, la fel și datele pe mai multe piețe importante. Acum au apărut informațiile oficiale despre piața din Elveția, care nu face parte din Uniunea Europeană și care este cunoscută pentru profilul sofisticat al pieței, ca urmare a veniturilor foarte mari ale locuitorilor săi. În aceste condiții, vânzarea de mașini Dacia nu este deloc una ușoară pentru dealerii mărcii.

ANALIZĂ Veriga lipsă a României: o autostradă care să lege estul de vest CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Veriga lipsă a României: o autostradă care să lege estul de vest

Dacia a înregistrat un volum de 7.300 de autoturisme livrate clienților din Elveția, cu o creștere de 23% față de anul anterior. Marca și-a crescut cota de piață la 3,2%, ca urmare a faptului că piața totală de autoturisme a scăzut cu 5%.

Cel mai vândut model al mărcii în Elveția, a fost în 2022 Sandero, cu un volum total de 3.115 de unități, care a reușit performanța de a se situa pe locul 1 pe segmentul de clienți privați și pe locul 7 în clasamentul general al celor mai vândute modele.

De asemenea, Duster a reușit să vândă 2.504 exemplare, clasându-se pe locul 2 în topul celor mai vândute SUV-uri din segmentul său. Modelul Spring a reușit să vândă 600 de unități, pe o piață a electricelor dominată de Tesla Model Y, care a fost nu doar cel mai vândut automobil electric, ci și cel mai vândut autoturism pe toate segmentele de dimensiuni și de motorizări, iar Model 3 a fost al doilea cel mai vândut automobil electric și al patrulea în clasamentul general.

INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact” CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact”

Elveția a înmatriculat 226.000 de autoturisme în 2022, în scădere cu 5% față de anul trecut, cele mai vândute mărci de pe piață fiind VW (32.600 unități), Mercedes (23.500 unități) și BMW (19.600 unități).

Chiar dacă s-a situat în clasamentul general al mărcilor abia pe locul 12, Dacia a depășit mărcile cu care deja rivalizează în Europa: Fiat, Kia, SEAT sau Opel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia vanzari
dacia elvetia
cele mai vandute modele dacia
dacia 2022