Deutsche Bahn ar putea obține 20 de miliarde de euro în urma vânzării diviziei de logistică DB Schenker, prezentă și în România

Deutsche Bahn ar putea obține 20 de miliarde de euro în urma vânzării diviziei de logistică DB Schenker, prezentă și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2023

Deutsche Bahn a anunțat marți că a lansat procesul de vânzare a diviziei de logistică DB Schenker, prezentă și în România, o tranzacție evaluată la 20 de miliarde de euro, au declarat pentru Reuters surse bancare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VEZI AICI ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl cumpără de la DB Schenker un teren cu depozite de peste 15 de milioane de euro

„DB Group a emis marți un anunț oficial privind deschiderea unui proces deschis și nediscriminatoriu de vânzare a acțiunilor. Condiția pentru realizarea tranzacției o reprezintă avantajele economice pentru Deutsche Bahn din toate punctele de vedere”, a indicat într-un comunicat operatorul feroviar de stat, scrie Agerpres.

Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale CITEȘTE ȘI Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale

Surse din cadrul companiei au declarat pentru Reuters că posibilii investitori vor trebui să-și exprime interesul în următoarele săptămâni.

Nu este exclusă o Ofertă Publică Inițială (IPO) dar este puțin probabilă. Vânzarea completă către un rival sau un investitor va fi preferată, adaugă sursele.

Printre posibilii cumpărători se află companiile logistice, cum ar fi Deutsche Post, și investitorii financiari.

Conform documentelor consultate de Reuters, profitul operațional al Schenker se va situa anul acesta la aproximativ un miliard de euro, în scădere de la 1,8 miliarde de euro în 2022.

Chiar dacă marile companii de logistică au profitat de creșterea costurilor cu transporturile în urma pandemiei de Covid-19, în ultimele luni tarifele au început să scadă pe măsură ce economia mondială a încetinit. Schenker, care transportă bunuri pe cale terestră, aeriană și navală, a ajutat Deutsche Bahn să revină pe profit în acest an.

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice și de transport, cu peste 76.000 de angajați la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de o treime din veniturile Deutsche Bahn.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
db schenker