Directorul Renault confirmă că VW și Renault au pus capăt discuțiilor cu privire la un model Twingo electric

Directorul Renault confirmă că VW și Renault au pus capăt discuțiilor cu privire la un model Twingo electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Constructorul auto francez Renault și rivalul german Volkswagen au pus capăt discuțiilor pentru a dezvolta în comun o versiune electrică accesibilă a modelului Twingo, a declarat miercuri pentru Reuters directorul general de la Renault, Luca de Meo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„Am dorit, de asemenea, să arăt că industria europeană poate lucra împreună ca o echipă și cred că asta este o oportunitate ratată, dar ar putea să apară altele”, a spus Luca de Meo, confirmând informațiile apărute anterior pe surse.

Vânzările Tesla în Europa, la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni CITEȘTE ȘI Vânzările Tesla în Europa, la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni

Ambii producători auto sperau că, prin împărțirea muncii, vor fi reduse costurile, care reprezintă un obstacol cheie pentru companiile auto europene, afectate de importurile de mașini mai ieftine din China, scrie Agerpres.

Principalii producători mondiali de vehicule electrice (EV) sunt din China și se extind rapid pe piața europeană, punând presiune pe firme ca Renault să-și scadă costurile și să accelereze lansarea noilor modele pe piață. Producătorii chinezi de vehicule electrice au redus perioada de dezvoltare pentru noile vehicule la o medie de 2,5 ani, aproximativ jumătate din cât au nevoie în mod obișnuit companiile auto.

La finele anului trecut, Renault a anunțat că va lansa un nou Twingo electric, denumit Legend, care se va comercializa pentru mai puțin de 20.000 de euro iar directorul financiar Thierry Pieton a spus că obiectivul este democratizarea pieței automobilelor electrice. Ulterior, în luna aprilie, sursele citate de Reuters au dezvăluit că Renault a început lucrările de inginerie la o versiune mai accesibilă a modelului său electric Twingo, producția urmând să demareze în doi ani în Slovenia. Pentru a accelera lansarea Twingo, inginerii vor reduce numărul de componente cu 20%, folosind mai multe componente generice, a declarat Gilles Le Borgne, șeful departamentului de tehnologie de la Renault. O altă sursă, familiară cu planurile Renault de a produce în masă noul Twingo în 2026, a declarat că modelul va fi asamblat la uzina Novo Mesto din Slovenia, unde este acum produsă actuala mașină electrică Twingo ZE.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
twingo