DNA s-a autosesizat în uma declarațiilor fostei directoare a Tarom referitoare la solicitarea ministrului Cuc de a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură

DNA s-a autosesizat în uma declarațiilor fostei directoare a Tarom referitoare la solicitarea ministrului Cuc de a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură
scris 18 oct 2019

DNA s-a autosesizat în uma declarațiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

”Am fost contactată de DNA și mă voi duce, luni, la ora 10:00, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat și public”, a declarat Mezei, vineri, la B1 TV.

Românii pierd 35 milioane euro din drepturile de compensare pentru zboruri anulate sau întârziate pe care nu le solicită CITEȘTE ȘI Românii pierd 35 milioane euro din drepturile de compensare pentru zboruri anulate sau întârziate pe care nu le solicită

Întrebată de ce a dezvăluit faptul că ministrul Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină avioanele la sol pe 10 octombrie abia după ce a fost schimbată din funcție și nu imediat ce i s-a solicitat acest lucru, Mădălina Mezei a răspuns: ”Eu nu am făcut această declarație. Au apărut niște informații în spațiul public și nu am făcut decât să le confirm. Obiectivul meu a fost să țin avioanele în aer și m-am asigurat prin toate mijloacele că voi evita o astfel de situație”, scrie News.ro.

Ea a precizat și că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moțiunii de cenzură.

Mădălina Mezei a anunțat pe Facebook ca organizează vineri, la ora 16:00, o conferință de presă în fața sediului TAROM de la Aeroportul Otopeni.

 

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al prim-ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., pentru a verifica aspectele legate de revocarea din funcție a managerului general Mădălina Mezei.

Mădălina Mezei, revocată din funcția de director general al Tarom, a declarat pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moțiunii de cenzură.
Cuc a afirmat, pe Facebook, că "minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire".

"Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume", a susținut Cuc, care i-a transmis lui Mezei: "întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol".

Surpriză: Cel mai mare transportator feroviar de marfă din Polonia vrea să cumpere acțiuni la 3 companii românești CITEȘTE ȘI Surpriză: Cel mai mare transportator feroviar de marfă din Polonia vrea să cumpere acțiuni la 3 companii românești

Consiliul de Administrație al Tarom a precizat joi seară că Mădălina Mezei a fost revocată din funcția de director general al companiei întrucât nu a reușit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA și nici anumite obligații care îi reveneau. "Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esențiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR și preluarea prin leasing operațional a unor aeronave noi, tot de tip ATR", arată reprezentanții Tarom.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
tarom
razvan cuc