DS, marca premium a PSA, va produce doar modele electrificate din 2025. Noul DS 7 Crossback E-Tense va fi livrat în 2019

DS, marca premium a PSA, va produce doar modele electrificate din 2025. Noul DS 7 Crossback E-Tense va fi livrat în 2019
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2018

Reprezentanții mărcii DS, care face parte din portofoliul PSA Group, au declarat că, începând cu 2025, toate modelele mărcii vor fi electrificate, hibrid sau electrice.

Urmărește-ne și pe Google News

După ce a lansat primul model hibrid, DS 7 Crossback, marca premium derivată din modele Citroen se pregătește pentru a introduce în gamă exclusiv modele electrificate. Asta înseamnă că vor fi ori hibrid, cu propulsie combinată, termic - electric, ori full electric.

Modelul DS 7 Crossback E-Tense 4x4 este cel cu care marca încearcă să-și revigoreze vânzările, modelul bucurându-se de o putere de 300 CP, o autonomie exclusiv electric de 50 km. O versiune complet electrică a acestui model va fi prezentată în premieră la Paris, în cadrul salonului auto din septembrie. Clienții care comandă mașina hibrid, primesc o versiune PureTech 225, cu motor benzină, până la data la care mașina comandată va fi livrată, respectiv sfârșitul lui 2019.

Decizie surprinzătoare Ford: renunță la tradiționalele sedanuri din SUA și sugerează că ar putea părăsi piețele care nu aduc profit CITEȘTE ȘI Decizie surprinzătoare Ford: renunță la tradiționalele sedanuri din SUA și sugerează că ar putea părăsi piețele care nu aduc profit

Pentru a expune și mai mult marca pasionaților de vehicule electrice, dar și pentru a beneficia de teste în regim real de rulare, DS s-a înscris în Formula E, competiție dedicată monoposturilor electrice. Modelul DS se numește E-TENSE FE 19 și a fost dezvoltat de divizia sport a mărcii, DS Performance.

Odată cu lansarea întregii game DS 7 Crossback, ce a avut loc la Geneva, în luna martie, francezii vor să se poziționeze cât mai sus în segmentul premium, având prețuri comparabile cu cele ale principalului concurent - potrivit declarațiilor șefilor companiei - respectiv Audi Q3. Prețul de pornire al acestui model, pentru versiunea de bază echipată cu motor BlueHDI 130, de 1.5 litri, similar cu cel de pe Peugeot 3008, cu cutie manuală în 6 trepte, este de 31.200 euro, pe principalele piețe europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ds
psa
ds 7
masini electrice
e-tense