După Renault, și Nissan și-a vândut pachetul de acțiuni Daimler, cumpărat în urmă cu 10 ani. Nissan are nevoie de bani ca de aer

După Renault, și Nissan și-a vândut pachetul de acțiuni Daimler, cumpărat în urmă cu 10 ani. Nissan are nevoie de bani ca de aer
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mai 2021

Nissan și-a vândut pachetul de acțiuni deținute la Daimler, după modelul partenerilor de la Renault, reușind să obțină un preț cu foarte puțin mai mare decât francezii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan a anunțat că a vândut pachetul de 1,54% din Daimler AG, pe care îl cumpărase în 2010, în urma unui parteneriat semnat între Alianța Renault Nissan și compania germană. În luna martie, Renault a făcut publică intenția de vânzare și apoi, în mai puțin de 24 de ore, a anunțat și închierea unei tranzacții, ceea ce înseamnă că este posibil să fi existat o înțelegere anterioară.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Vânzarea pachetului Nissan s-a făcut la prețul de 69,85 euro, cu foarte puțin mai mult față de prețul de 69,5 euro, pe care l-a plătit Renault, dar cu câțiva euro sub nivelul la care se tranzacționau acțiunile Daimler la momentul vânzării. Prețul total al pachetului încasat de compania japoneză se ridică la aproximativ 1,149 miliarde euro. Nissan spune că vânzarea s-a făcut către investitori instituționali, printr-un proces de vânzare accelerată.

Nissan are nevoie de bani ca de aer, în cadrul procesului de restructurare și trecere a companiei la propulsia electrificată pe toate modelele sale.

INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500% CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500%

Și Renault a încasat o sumă similară, 1,14 miliarde de euro pentru cele 16,4 milioane de acțiuni pe care le deținea în cadrul Daimler AG, după ce a scos la vânzare cele 1,54% din totalul acțiunilor companiei germane.

Renault și Daimler au încheiat în 2010 un parteneriat prin care s-au angajat să producă automobile și motoare împreună, la acel moment fiind convenită și o achiziție reciprocă de acțiuni, respectiv 3,1%. Pachetele au fost distribuite împreună cu Nissan, astfel că atât Renault, cât și Nissan, au cumpărat câte 1,54% din Daimler. Între timp, parteneriatul s-a diluat, mașinile produse în comun fiind unele fără prea mare succes de piață.

Acordul a fost semnat de doi lideri care astăzi au dispărut din industria auto: Carlos Ghosn și Dieter Zetsche (foto), unii dintre cei mai apreciați executivi ai industriei auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan daimler
actiuni nissan mercedes
parteneriat renault nissan daimler