Renault a vândut pachetul deținut la Daimler în mai puțin de 24 de ore

Renault a vândut pachetul deținut la Daimler în mai puțin de 24 de ore
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2021

Renault a anunțat, la doar circa 12 ore după ce a publicat anunțul de vânzare a pachetului de acțiuni deținute la Daimler, că a vândut cu succes acest pachet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault va încasa 1,14 miliarde de euro pentru cele 16,4 milioane de acțiuni pe care le deținea în cadrul Daimler AG, după ce a scos acest pachet la vânzare, 1,54% din totalul acțiunilor companiei germane, printr-un plasament către investitori calificați. Prețul obținut de Renault a fost de 69,5 euro pe acțiune, cu foarte puțin mai mic decât prețul afișat pe bursă pentru o acțiune Daimler, la ora anunțului.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Renault precizează că fondurile astfel obținute vor fi utilizate pentru accelerarea eliminării datoriilor financiare ale activităților auto ale grupului.

Renault și Daimler au încheiat în 2010 un parteneriat prin care s-au angajat să producă automobile și motoare împreună, la acel moment fiind convenită și o achiziție reciprocă de acțiuni, respectiv 3,1%. Pachetele au fost distribuite împreună cu Nissan, astfel că atât Renault, cât și Nissan, au cumpărat câte 1,54% din Daimler.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Între timp, parteneriatul s-a diluat, mașinile produse în comun fiind unele fără prea mare succes de piață: Smart, o mașină produsă de Renault pe baza modelului Twingo, precum și Mercedes-Benz X-Class, produs de Nissan pe baza lui Navara, au sfârșit prost, fiind retrase de fabricație înainte de finalul vieții. A rămas componenta de vehicule comerciale și cea de motoare, care a supraviețuit, dar fără un succes remarcabil de piață. Acordul a fost semnat de doi lideri care astăzi au dispărut din industria auto: Carlos Ghosn și Dieter Zetsche, unii dintre cei mai apreciați executivi ai industriei auto. Ambele companii s-au trezit, la finalul mandatelor celor doi, cu probleme financiare semnificative.

Valoarea acțiunilor deținute de Renault era, la ora anunțului de vânzare, de aproximativ 1,18 miliarde euro, de aproximativ 3 ori mai mare decât la momentul achiziției, în 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault daimler
actiuni daimler
renault vanzare actiuni