După SpaceX, și Tesla anunță concedieri. Taie 7% din personal pentru a putea ieftini Model 3

După SpaceX, și Tesla anunță concedieri. Taie 7% din personal pentru a putea ieftini Model 3
scris 18 ian 2019

Tesla va concedia 7% dintre cei circa 45.000 de angajați cu normă întreagă ai companiei și va renunța la personalul part-time și la contractorii nonesențiali, a anunțat directorul general Elon Musk.

Tăierile de personal sunt necesare pentru ca Tesla să poată începe producția versiunii de 35.000 de dolari a sedanului Model 3, versiune promisă încă înainte de lansarea mașinii, în 2017, dar care se lasă așteptată.

În prezent, cea mai ieftină versiune a Tesla Model 3 costă circa 44.000 de dolari.

Nissan îl acuză pe Carlos Ghosn de noi fapte: compensații ilegale de 7,8 milioane euro, printr-o companie olandeză CITEȘTE ȘI Nissan îl acuză pe Carlos Ghosn de noi fapte: compensații ilegale de 7,8 milioane euro, printr-o companie olandeză

“Tesla va trebui să facă aceste concedieri și, în același timp, să crească producția Model 3 și să aducă o serie de îmbunătățiri procesului de fabricație în următoarele luni. Creșterea volumelor și îmbunătățirea designului de fabricație sunt vitale pentru ca Tesla să realizeze economiile necesare pentru producerea versiunii standard a Model 3, cu un preț de 35.000 de dolari, și să rămână, în același timp, o companie viabilă. Nu există altă cale”, le-a scris Musk angajaților într-un email.

În octombrie, Tesla a anunțat că "lucrează din greu" să coboare prețul Model 3 la 35.000 de dolari. Constructorul american de mașini electrice a trecut pe profit în perioada august-septembrie, cu un rezultat pozitiv de 311,5 milioane de dolari, de la pierderi de 619,3 milioane de dolari în intervalul similar din 2017, pe fondul majorării producției.

Potrivit lui Musk, numărul angajaților Tesla a crescut cu 30% în 2018, la un nivel care în prezent nu mai este sustenabil. Având în vedere că Tesla avea circa 45.000 de angajați la finele anului trecut, reducerile de personal vor afecta aproximativ 3.150 de angajați.

Șeful Tesla a atenționat investitorii că profitul din ultimul trimestru al anului trecut va fi mai mic decât cel din trimestrul anterior, dar și că Tesla are un drum “foarte dificil” în față – fabricarea mașinilor, bateriilor și acoperișurilor solare la prețuri competitive cu produsele pe bază de combustibili fosili.

Acțiunile companiei s-au depreciat cu aproape 7% în tranzacțiile pre-market, până la prețul de 323,94 dolari pe unitate.

Anunțul privind reducerea personalului Tesla vine la câteva zile după ce SpaceX a decis să concedieze circa 10% dintre cei peste 6.000 de angajați ai companei, pentru a putea face față mai ușor provocărilor “extraordinar de dificile” din următoarea perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
concedieri
angajati
model 3
economii
elon musk
actiuni
spacex