Tesla va lansa Model 3 în Europa la începutul anului viitor. "Lucrăm din greu să coborâm prețul la 35.000 dolari"

Tesla va lansa Model 3 în Europa la începutul anului viitor. "Lucrăm din greu să coborâm prețul la 35.000 dolari"
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2018

Tesla Model 3 va fi lansată în Europa la începutul anului viitor, potrivit producătorului american de mașini electrice, care precizează că “lucrează din greu” pentru a coborî prețul celui mai important model al mărcii la 35.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a livrat 56.065 de automobile Model 3 în trimestrul al treilea din acest an, potrivit raportului financiar al companiei. A fost un trimestru “cu adevărat istoric” pentru Tesla, Model 3 fiind cel mai bine vândut automobil în SUA după veniturile realizate și al 5-lea cel mai bine vândut în funcție de volum, spun reprezentanții companiei.

Constructorul american de mașini a trecut pe profit în perioada august-septembrie, cu un rezultat pozitiv de 311,5 milioane de dolari, de la pierderi de 619,3 milioane de dolari în intervalul similar din 2017, pe fondul majorării producției. Vânzările au crescut de la 4 miliarde de dolari la peste 6,8 miliarde de dolari.

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

Acțiunile Tesla s-au apreciat după publicarea rezultatelor financiare, însă au închis sesiunea de tranzacționare cu un declin de 1,9%, pe o piață puternic în scădere.

“Lucrăm din greu pentru a coborî prețul pentru Model 3 la 35.000 de dolari”, potrivit companiei.

În trimestrul al treilea, prețul de pornire a fost de 49.000 de dolari, fapt care nu a descurajat însă cumpărătorii. Potrivit Tesla, din cele 455.000 de rezervări primite pentru Model 3 până în luna iulie, au fost anulate mai puțin de 20%.

Săptămâna trecută, Tesla a lansat o versiune ușor mai ieftină pentru Model 3, cu un preț de pornire de 46.000 de dolari.

Compania americană se pregătește să lanseze Model 3 pe piețele din afara SUA și estimează că modelul va ajunge în Europa la începutul anului viitor.

“Piața europeană pentru sedanurile premium de mărime mijlocie este mai mult decât dublă comparativ cu același segment în SUA (…). Estimăm că vom începe să preluăm comenzi pentru Model 3 în Europa și China până la finele anului”, mai arată compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
lansare
europa
pret
rezultate
profit