easyJet vrea să renunțe la 30% din angajați și să-și reducă flota de avioane

 easyJet vrea să renunțe la 30% din angajați și să-și reducă flota de avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2020

Operatorul aerian low-cost Easyjet a anunțat joi că intenționează să concedieze până la 30% din forța sa de muncă, sau 4.500 de angajați, și să-și reducă flota de avioane, pentru a se adapta noilor condiții, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Este o perioadă dificilă pentru companie și trebuie să adoptăm decizii dificile, a afirmat directorul general al companiei britanice, Johan Lundgren.

EasyJet, care are peste 15.000 de angajați în opt țări din Europa, a precizat că va demara în următoarele zile un proces de consultări cu angajații, după ce majoritatea companiilor aeriene au anunțat concedieri, ca efect al epidemiei, scrie Agerpres.

FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV CITEȘTE ȘI FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV

EasyJet își va reduce flota la aproximativ 302 aeronave până la finalul lui 2021, cu 51 de avioane mai puțin decât previziona înainte de epidemie. Anul acesta compania se așteaptă să funcționeze la 30% din capacitatea sa.

Și rivala irlandeză Ryanair a anunțat că va renunța la 15% din forța sa de muncă, în timp ce operatorul aerian low-cost Wizz concediază 19% din angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
covid-19